Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Thomas Bennelind, sportredaktör på Strömstads Tidning, berättar mer om nysatsningen Bennelinds sporthörna. Bild: Pontus Johansson
Thomas Bennelind, sportredaktör på Strömstads Tidning, berättar mer om nysatsningen Bennelinds sporthörna. Bild: Pontus Johansson

Därför tar STNB nytt grepp om sporten med Bennelinds sporthörna

Inför seriestarten i division 5 i lokalfotbollen premiärsändes Strömstads Tidnings nya program Bennelinds sporthörna. Nu berättar STNB:s sportredaktör Thomas Bennelind mer om satsningen.

Strömstads Tidning tar ett nytt grepp om sportjournalistiken och introducerar Bennelinds sporthörna, en sportstudio där STNB:s sportredaktör Thomas Bennelind träffar gäster från Strömstads och Tanums föreningsliv.

Redan förra veckan hölls premiärsändningen och först ut var IFK Strömstads spelartrio David Olsson, Adam Johansson och Tobias Berntsson inför seriestarten i division 5.

– Det är en nysatsning som Strömstads Tidning gör för att bredda utbudet av vår sportjournalistik. Det finns ett rikt föreningsliv i norra Bohuslän och sporten berör. Syftet är att vi vill göra sportbevakningen mer dynamisk, säger Thomas Bennelind.

Ambitionen är att Bennelinds sporthörna ska sändas en gång i månaden.

– Det är ett sätt att tänka nytt. Jag vill hitta en ny kanal att publicera sportnyheter på, men också för att fördjupa och ge läsare ett annat slags medium, samt att lyfta föreningslivets betydelse för kommunerna, säger han.

I vilka sammanhang kommer Bennelinds sporthörna sändas?

LÄS MER: Strömstads skyttekung: "Jag är nervös"

– Nu var det seriepremiär för IFK Strömstad och då tyckte jag att det var läge att prata upp seriepremiären. Nu kommer nästa Bennelinds sporthörna om fyra veckor. Vem som gästar då är ännu inte bestämt. Tanken är att hitta ett aktuellt ämne och arbeta efter det.

Vilka reaktioner har du fått?

– Det har varit positiva reaktioner från läsare som tycker att det är roligt att tidningen tänker nytt, säger Thomas Bennelind.

Tipsa oss

Strömstads Tidning tar tacksamt emot tips på gäster eller ämnen ni som läsare och tittare vill se i Bennelinds sporthörna.

Tipsa oss på [email protected] eller 0526-624 14