Charlotte Kalla är gravid: ”Mitt livs största förändring”

Charlotte Kalla är gravid, den glädjenyheten delar den svenska skiddrottningen på Instagram på fredagen.
”Mitt livs största förändring”, skriver hon.

ANNONS
|

Skiddrottningen Charlotte Kalla avslutade sin skidkarriär vintern 2022.

Nu meddelar 35-åringen att hon och sambon Fredrik Karström väntar barn.

”Om allt går bra kommer sommaren 2023 innebära mitt livs största förändring. Vi ska bli föräldrar”, skriver hon på Instagram.

Hon fortsätter:

”Vi är glada, förväntansfulla och lyckliga även om det fortfarande känns väldigt overkligt! Ett steg i taget mot något otroligt efterlängtat, en dröm jag längtat efter att få uppleva. Jag har mått bra hela tiden och det känns speciellt att få dela den här hemlisen med er redan nu”.

Under inlägget på Instagram, med en bild på en tavla med texten ”Ny skidåkare i stan sommaren 2023”, strömmar grattishälsningar in till Kalla och Karström.

ANNONS

”Så spännande, stort grattis till er”, skriver skidskyttelegendaren Magdalena Forsberg.

Båda de nyblivna VM-medaljörerna Jonna Sundling och Emma Ribom hälsar också grattis, liksom bland annat VM-åkarna Frida Karlsson, Johanna Hagström och Calle Halfvarsson och storslalomstjärnan Sara Hector.

Ska delta i Let’s dance

I vintras avslutade också Therese Johaug, norskan som varit en av Kallas stora rivaler under karriären, sin karriär. Hon meddelade i januari att även hon ska bli mamma.

– Det överträffar alla guld jag har tagit, sa hon till norska NRK då.

Charlotte Kalla skulle varit en av deltagarna i SVT:s Mästarnas mästare, som har säsongspremiär i mars, men hoppade i september av efter att ha skadad revbenet under inspelningen av TV4:s Renées brygga. I vår ska Kalla delta i TV4:s Let’s dance.

Under sin framgångsrika karriär vann Charlotte Kalla tre OS-guld och tre VM-guld. Hon är med sina nio OS-medaljer Sveriges främsta kvinnliga olympier genom alla tider. Hon har också vunnit Tour de Ski och tagit emot både Jerringpriset och Bragdguldet.

ANNONS