Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Thomas Bennelind

Carlsson: "Jättenöjd över lagets totala prestation"

Förbundskaptenen Håkan Carlsson sammanfattar Sveriges prestationer i orienterings-VM.

Målet var sex medaljer - det blev fem, tillslut. Sveriges förbundskapten Håkan Carlsson möter upp Strömstads Tidning efter damernas VM-stafett och summerar tankarna kring orienterings-VM i Strömstad och Tanum.

- Det är lite tomt att det är över, men jag är jättenöjd över lagets totala prestation. Vi hade som målsättning att bli världens bästa landslag i år och vi vinner medaljligan. Det ska vi vara väldigt nöjda med. Vissa löpare har sprungit bra, medan andra har sprungit sämre. Sedan finns det mer att ge, men så är det ofta. Sammantaget är jag jättenöjd med veckan och  vi har det väldigt bra tillsammans med laget, vilket också var ett stort mål, säger han.

VM på hemmaplan är inte så många som får uppleva i karriären...

- Nej, så är det. Det var tolv år sedan sist och vi vet inte när det kommer igen. Vi i hela laget får passa på att njuta av att vi har fått vara med om det här. 

Hur upplever du att tävlingarna på VM-arenorna i Tanum och Strömstad har varit?

- Jag upplever att det har varit väldigt bra tävlingar. Proffsigt byggda arenor med bra publiktryck under hela veckan. Det har varit en upplevelse hela vägen.

Vad väntar för dig efter orienterings-VM?

- Det blir en vecka med att slutföra och sammanfatta VM. Nästa vecka jobbar jag med lite småsaker. Sedan blir det en veckas semester söderöver och tar det lugnt. Därefter startas uppladdningen framöver. 

Hur ser du på framtiden för svensk orientering?

- Jag tycker det ser väldigt, väldigt bra ut. Tittar man generellt, så det bra ut med tanke på de bra tv-sändningarna vi fått från mästerskapet. Det gör att fler människor får upp ögonen för den här fantastiska sporten. Och i förlängningen kan det innebära att våra idrottare, som lägger ner det här otroligt jobbet på att prestera på VM, förhoppningsvis kan få bättre ekonomiska förutsättningar.