Anthony Joshua, till vänster, möter Carlos Takam i lördagens tungviktsmatch i Cardiff.
Anthony Joshua, till vänster, möter Carlos Takam i lördagens tungviktsmatch i Cardiff.

Cardiffmatch mellanspel för Joshua

Efter att ha slagit ut legendaren Volodomyr Klytjko blev Anthony Joshua den hetaste tungviktsboxaren i världen. Men lördagens match mot Carlos Takam är bara ett mellanspel inför en större fajt.

ANNONS
|

Det kom 90000 åskådare till Wembley för att se Joshua besegra ukrainaren Klytjko i våras. Trots att digniteten på lördagens match inte är i närheten av Klytjko-matchen väntas mellan 60000 och 70000 till Principality Stadium i Cardiff. Och 28-åringen, som sätter sina mästartitlar i WBA, IBF och IBO på spel, gör allt för att snacka upp matchen mot fransmannen Carlos Takam.

Takam ersätter den planerade motståndaren Kubrat Pulev, Bulgarien, som är skadad.

- Folk frågar vilken rond jag ska slå ut honom, och jag tror att vi går mot en tio- eller tolvrondersmatch eftersom den här killens huvud är som ett cementblock, säger Joshua till tv-kanalen Sky.

ANNONS

"Som i en telefonkiosk"

Joshua, som tog OS-guld 2012 innan han blev proffs, är obesegrad efter 19 proffsmatcher, alla vunna på knockout. Takam, 36, har vunnit 35 av 39 matcher och brukar gå nära sina motståndare och jobba mycket mot kroppen.

- Så jag tränar på att stå som i en telefonkiosk, säger Joshua.

I en telefonpresskonferens, som The Guardian varit med på, säger Anthony Joshua att han för det första ska ta sig an Carlos Takam och för det andra vinna matchen.

- Efter det får man se vad 2018 har att ge. Jag skulle älska att möta en av de stora amerikanska mästarna. Samtidigt så fajtas jag var som helst och det är okej att stanna i Storbritannien. Men USA är definitivt i toppen på pyramiden. Men innan det blir av vill jag få mer erfarenhet. Nu vill jag ut och tjäna lite pengar, säger Joshua.

ANNONS

Wilder är målet

Joshuas agent Eddie Hearn säger, enligt AFP, att man siktar på att möta WBO-mästaren Joseph Parker, Nya Zeeland, och WBC-mästaren Deontay Wilder, USA, nästa år.

- Vi vill bli odiskutabla tungviktsmästare, säger Hearn.

Huvudmålet för Joshua är Wilder, den obesegrade knockoutkungen (38 segrar, 37 på knockout).

- Givetvis vill vi möta dig, Deontay, du är mästaren. Du är den jagade, säger Joshua.

TT
Fakta: Anthony Joshua

Född: 15 oktober 1989 i Watford, Storbritannien.

Viktklass: Tungvikt.

Meriter, amatör: VM-silver 2011, OS-guld 2012. Proffs: 19 matcher, 19 segrar, alla på knockout. Just nu rankad som nummer 1 i världen av två organisationer, och nummer 2 av en organisation.

Titlar: IBF, WBA och IBO.

ANNONS