Kristoffer Broberg. Arkivbild.
Kristoffer Broberg. Arkivbild. Bild: Emil Langvad/TT

Broberg bäste svensk bakom McIlroy

Rory McIlroy leder Europatourpremiären i Abu Dhabi inför sista rundan. Kristoffer Broberg är delad 22:a och bäste svensk.

ANNONS

Brobergs läge, på fem slag under par och åtta bakom den nordirländske ledaren, låter kanske inte så märkvärdigt men ska ses i ljuset av att han har haft några tunga år som golfare.

I slutet av 2015 tog stockholmaren sin första och hittills enda Europatourseger när han slog Patrick Reed i särspel i Shanghai och han avslutade året som 65:a på världsrankningen. Sedan dess har det mest handlat om skador och flera långa tävlingsuppehåll. Tre år har gått sedan Broberg senast spelade ihop några poäng på världsrankningen över huvud taget, så insatsen hittills i Abu Dhabi är ett stort steg i rätt riktning för 34-åringen.

ANNONS

Men Broberg behöver helst studsa tillbaka lite efter lördagens 73 slag, som kom efter två inledande 69-rundor.

De fyra svenskar som klarade kvalgränsen hade förresten gemensamt att tredje rundan var den sämsta hittills och Alexander Björk (56:a), Henrik Stenson (60:e) och Sebastian Söderberg (65:a) är alla långt från tätstriden.

Där har Rory McIlroy ett slags försprång till Tyrrell Hatton och ytterligare ett till en annan engelsman, Tommy Fleetwood.

Carl Göransson/TT

ANNONS