Johanna Larsson tillsammans med dubbelpartnern Kiki Bertens.
Johanna Larsson tillsammans med dubbelpartnern Kiki Bertens.

Bra slutspelslottning för Larsson

Johanna Larsson och dubbelpartnern Kiki Bertens fick bästa tänkbara lottning i WTA-slutspelsdebuten. Casey Dellacqua/Ashleigh Barty, Australien, var lägst seedat bland de topprankade paren.

ANNONS
|

Johanna Larsson och nederländska dubbelpartnern Kiki Bertens har vunnit fyra titlar i år och är obesegrat i åtta raka matcher efter turneringssegrar i Linz och Seoul.

Paret är lägst seedat i WTA-slutspelet i Singapore och debutanter i sammanhanget. I lottningen undvek paret världsettorna Martina Hingis, Schweiz/Yung-Jan Chan, Kina och regerande mästarna Jekaterina Makarova/Jelena Vesnina, Ryssland. I stället föll lotten på fjärdeseedade Casey Dellacqua/Ashleigh Barty, Australien.

- Det är egentligen ingen lottning här som är bra, så det är bara gå in och köra och ”go for the win”, säger hon på telefon från Singapore.

ANNONS

Motståndarna är nya för Larsson och Bertens. Men svenskan har en bild av vad som väntar. En vänsterhänt och en högerhänt är alltid "lurigt", menar hon.

- Du får hela tiden möta olika spinn på serven. Då blir svårare med returer. Att hitta mönster och att komma in i ett flow – det blir nästan som att man får lära sig serven på nytt hela tiden.

Dubbelturneringen startar på torsdag med kvartsfinalspel.

TT
Fakta: Johanna Larsson

Född: 17 augusti 1988 i Boden.

Proffsdebut: 2006.

Ranking singel/dubbel: 80/28.

Titlar singel/dubbel: 1/12.

ANNONS