Segertåg. Det blev många vinster för Lions p-14 lag i helgens Winter Classic CUp.

Bra placering för Lions U14-lag i superturnering

Lions U14 lag var svårstoppade när de deltog i Norges största hockeycup Winter Classic Cup under helgen.

ANNONS
|

Det var ett Lions med vind i seglen som gick in i turneringens fjärde match mot Lyderhorns Ishockey på lördagsförmiddagen. Fredagens tre matcher hade slutat med två vinster och en förlust vilket innebar en andraplats för laget i grupp B som avgjordes i Halden.

Som ensamt svensk lag fick Lions försvara de blågula färgerna i Winter Classic Cup där 23 ungdomslag deltog. I matchen mot Lyderhorns Ishockey stod viktiga poäng på spel för att nå en slutspelsplats.

Lions började matchen bra och hade tryck på norrmännen genom hela perioden. Men tack vare en effektiv målgörare i motståndarlaget stod det 1-1 vid periodvilan trots en skottstatistik på 7-1 till Lions.

ANNONS

När andra perioden drog igång blev det en annan effektivitet i Strömstadlaget. Andra målet kom efter bara någon minut och strax efteråt kunde Olle Halvordsson utöka ledningen till 3-1 efter att laget tilldömts en straff.

En minut efter 3-1 målet fick Olle Halvordsson anledning att jubla igen efter att ha lirkat in 4-1 till Lions.

Perioden avslutades med en hel del utvisningar från båda lagen men också två mål till för Lions. Jacob Jansson satte punkt för målskyttet med ett 6-1 mål två minuter innan matchen var slut.

Efter slutsignalen var en nöjd sista målskytt som vandrade ut till omklädningsrummet.

– Det blev lite mycket utvisningar nu i slutet men jag tycker att vi spelade bra. I andra perioden fick vi till våra passningar.

Nu väntade en sista gruppspelmatch innan det var dags för söndagens slutspel. Jacob Jansson hoppades och trodde på en bra placering för sitt lag.

– Bara vi spelar som ett lag och passar pucken så tror jag att vi skulle kunna ta hem det här.

Men riktigt hela vägen fram nådde inte Lions i den här turneringen. Efter ännu en vinst på lördagseftermiddagen ställdes de mot Stjernen Ishockey i kvartsfinal på söndagsmorgonen. En vinst med uddamålet skickade laget vidare mot semifinal men där tog det stopp för Strömstadgrabbarna. Efter 4-2 till det Vålerenga Blå fick Lions nöja sig med en hedrande bronsplats i turneringen.