Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fortsatt stopp för träningsmatcher för lag som spelar i Bohusläns fotbollförbund serier. Bild: Joel Hansson
Fortsatt stopp för träningsmatcher för lag som spelar i Bohusläns fotbollförbund serier. Bild: Joel Hansson

Bohusläns FF står fast - går emot förbundet

Svensk fotbolls distriktsförbund är delade i frågan om att tillåta träningsspel.

Bohusläns fotbollförbund var tidigt ute med att stå fast vid det ursprungliga matchförbudet och fick inför helgen säga nej till flera klubbar som ville genomföra matcher. Nu har BFF bestämt att förbudet står fast tillsvidare. Det skriver distriktsförbundet på sin sajt.

Sedan helomvändningen i slutet av förra veckan då Svenska fotbollförbundet öppnade för träningsmatcher har debatten för eller emot pågått inom svensk fotboll.

Folkhälsomyndigheten avrådde föreningar från att spela träningsmatcher, tävlingar och cuper. Svenska fotbollförbundet gick då ut med en skarp rekommendation om att följa Folkhälsomyndighetens direktiv, något som Bohusläns fotbollförbund också gjorde.

Folkhälsomyndigheten ändrade dock rekommendationerna och öppnade för träningsmatcher som samlar färre än 50 personer och om de allmänna råden i övrigt kan följas för att begränsa smittspridning. Det ledde till att Svenska fotbollförbundet meddelade distriktsförbund och föreningar att träningsmatcher var tilllåtna - något som går tvärt emot Riksidrottsförbundets bedömning.

Flera förbund, bland annat Göteborgs FF och Västergötlands FF, valde att följa SvFF:s riktlinjer och meddelande att det var okej att spela träningsmatcher.