Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Stina Blackstenius (11) fick en rejäl smäll mot huvudet under fredagens match mot Ryssland på Stadion De Adelaarshorst i Deventer.

Blackstenius tränade inte för fullt

Stina Blackstenius är troligen okej, men landslaget vågar inte helt utesluta en hjärnskakning. Med två dagar till match är anfallaren inte tillbaka i full träning.

Montpellieranfallaren har haft en strålande start på fotbolls-EM. I premiären mot Tyskland (0–0) kom Stina Blackstenius in som avbytare och imponerade så mycket att förbundskapten Pia Sundhage belönade henne med en startplats mot Ryssland.

Där tackade hon med att göra Sveriges 2–0-mål, men åkte sedan på en smäll mot huvudet, ovanför höger öga, och bad själv att få kliva av i den 73:e minuten.

- Det kändes lite obehagligt efter smällen, jag kände mig inte helt hundra i huvudet. Så jag tänkte att det var lika bra att vila, säger Stina Blackstenius.

Inga nickar

Två dagar efter segern, och med lika många dagar kvar till den avslutande gruppspelsmatchen mot Italien, är hon ännu inte tillbaka för fullt.

På söndagens träning var hon med, men tränade försiktigt.

- Det innebär att hon inte nickar eller går in i närkamper där hon kan få smällar mot huvudet. Först vill vi se att det fungerar med att anstränga sig, och så får det bli kontakt efter det, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

Han är ganska säker på att det inte handlar om en hjärnskakning, och antagligen kan Blackstenius träna för fullt redan på måndagen. Men läkarteamet tänker inte chansa.

"Har varit briljant"

- Det finns inget som talar för att det är det, men vi tar det ändå steg för steg. Man går liksom inte från sängliggande till match, säger Mats Börjesson.

Sveriges assisterande förbundskapten Lilie Persson hoppas att Stina Blackstenius kan spela. Hon tycker att 21-åringens mästerskap har varit högklassigt hittills.

- Det har varit briljant. Hon är ju den där genombrottsspelaren som inte funderar över så mycket annat än att "där är målet och dit ska jag". Hon ser farlig ut, säger Lilie Persson.