Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Både damerna och herrarna i IFK Strömstad får inrikta sig på enkelserier det här året också. Bild: Arkiv
Både damerna och herrarna i IFK Strömstad får inrikta sig på enkelserier det här året också. Bild: Arkiv

BFF:s besked: Enkelserier i lokalfotbollen

Det blir enkelserier även i år för den lokala fotbollen i Bohuslän. Det meddelar Bohusläns fotbollförbund på onsdagsförmiddagen.

Efter att Svenska fotbollförbundet under tisdagen sköt fram seriestarten för de lägre förbundsserierna (division 1 damer samt division 2 och 3 herrar) till den 5–6 juni på grund av pandemiläget tog också de lokala distrikten ett omtag kring sina seriespel den här säsongen.

Under tisdagskvällen beslutade Bohusläns FF tillsammans med Dalslands FF att de lokala division 3- och division 4-serierna på damsidan kommer avgöras som enkelserier.

Detta kommer som en följd av att även damernas division 2 kommer avgöras som enkelserier då brytpunkten för att kunna spela dubbelserier i tvåan ansågs vara seriestart den 22–23 maj, vilket efter beslutet kring de lägre förbundsserierna inte längre är möjligt.

”Vid ett möte senare igår kväll beslutade Dalslands FF:s och Bohusläns FF:s Tävlingskommittéer att man som en följd av beslutet för Div.2 Damer även spelar en enkelserie i Div.3 Bohuslän-Dalsland och Div.4 Dalsland-Bohuslän. Detta beroende på att vi har en rak seriepyramid med andralag i seriesystemet och de gällande Representationsbestämmelserna mellan Lag 1 och Lag 2”, skriver BFF i ett beslut till föreningarna.

Startdatum blir i början på augusti.

Även på herrsidan kommer det att bli enkelserier för division 4–7, meddelar BFF.

Division 4 är först ut med premiär den 1 augusti. Övriga serier startar veckan efter.

”Dessa beslut ovan grundas på att vi har en rak seriepyramid med andralag och tredjelag i seriesystemet och de gällande Representationsbestämmelserna mellan Lag 1, Lag 2 och Lag 3 att ta hänsyn till”, skriver BFF.