IFK Strömstad i division 4 är ett av lagen som påverkas av de olika alternativen som finns för starten av lokalfotbollen.
IFK Strömstad i division 4 är ett av lagen som påverkas av de olika alternativen som finns för starten av lokalfotbollen. Bild: Thomas Bennelind

Beskedet till lokalfotbollen: Datumen som avgör säsongen

När kommer egentligen lokalfotbollen att kunna köra i gång? Bohusläns FF jobbar nu utifrån tre alternativ. Här är datumen som avgör säsongen.

ANNONS
LocationStrömstad||

Tidningen kunde under måndagen rapportera att seriestarten för de lokala lagen i Bohuslän tidigast blir den 1 juni.

Bara timmar senare skickade Bohusläns FF:s tävlingskommitté ut ett beslut till lagen i division 4 herrar om seriespelet under säsongen, något som tidningen nu också fått ta del av.

BFF, tillsammans med Dalslands FF, jobbar jobbar här utifrån tre alternativ som kan bli aktuella.

Alternativ 1: Dubbelserie med start den 1 juni.

Om restriktionerna inte lättat senast den 14 maj gäller i stället en dubbelserie med start den 8 juni.

Om restriktionerna inte lättat senast den 21 maj återstår endast alternativ 2 och 3.

ANNONS

Alternativ 2: Vår-/höstserie med start den 14 juni.

BFF skriver i sitt beslut att ”detta alternativ genomförs under förutsättningen att majoriteten av föreningarna ser vår-/höstserien som ett bättre alternativ än en enkelserie”.

En vår-/höstserie skulle innebära att vårserien avgörs i en serie om sju lag från Bohuslän och en serie med sju lag från Dalsland, vilka spelar tre hemma- respektive tre bortamatcher över en serie med sju omgångar. Serien ska vara färdigspelad senast den 4 juli.

Poäng och målskillnad tas med till höstserien som spelas över 13 matcher. Totalt kommer samtliga lag att då spela 19 matcher vardera.

Alternativ 3: Enkelserie med start den 1 augusti

Det tredje och sista alternativet genomförs under förutsättning att en majoritet av föreningarna inte anser att en vår-/höstserie är ett bättre alternativ än en enkelserie. Lagen kommer då att spela 13 matcher vardera.

Har inte lottat några serier

Division 4-seriens startpunkt blir av avgörande vikt för distriktets andra herrserier då division 4 måste starta före de andra, lägre, divisionerna, skriver BFF:s tävlingskommitté i ett mejl till Bohusläningen. Därav kan, till exempel, herrarnas division 5 tidigast starta den 2 juni.

Planerna för damernas seriestart följer samma mönster och är där beroende av starten för division 1 och 2.

ANNONS

Samtidigt jobbar BFF också med att ta fram olika alternativ för alla divisioner. Distriktet har ännu inte lottat några seniorserier, vilket gör att inga lag i nuläget kommer behöva flytta några matcher om seriestarten måste skjutas fram.

Sedan tidigare står det klart att de lägre förbundsserierna (division 1 dam och division 2 och 3 herr) tidigast kommer starta den 21–23 maj.

ANNONS