Varningen Marcus Berg inte begrep.
Varningen Marcus Berg inte begrep.

Berg: "De försökte få ut mig"

Marcus Berg lyckades hålla sig kall trots att han ständigt provocerades av de italienska försvararna efter det tidiga gula kortet.

ANNONS
|

Berg fick gult kort redan i matchinledningen – en varning han inte tycker att han borde haft.

- Ola (Toivonen) går upp i en duell direkt efter avspark och så flyger hela deras lag dit och jag går också dit. Domaren ger mig gult kort och jag fattar ingenting. Jag tyckte det var konstigt. Jag sade inget speciellt, säger Berg.

Efter den incidenten var de italienska spelarna ständigt på honom.

ANNONS

- De försökte få ut mig och det förstår jag.

Men Berg lyckades undgå ett andra gult kort och ersattes i andra halvlek av Isaac Kiese Thelin. Från bänken såg han ett lag som slet för varje meter, i varje duell – och höll undan till seger

- Första halvlek gör vi det jättebra med mycket rörelse och vi vågar hålla i bollen. Vi kanske skulle ha kommit till något mer öppet läge. I andra byter de lite system. Vi visste att de skulle pröva något nytt och vi fick springa mycket och det stal energi.

Redan på måndag väntar returen.

- Nu är det återhämtning, vila och sedan fokus på Italien när vi åker på söndag. Det är klart att vi har ett jättebra resultat att gå på men det kommer att bli en annan match. De spelar hemma, de kommer nog att agera lite annorlunda, men jag tror att vi är beredda på det mesta, säger Marcus Berg.

ANNONS

Han har ett stort önskemål:

- Det gäller att domaren på San Siro håller för trycket.

TT
ANNONS