Häckens sportchef och nyförvärvet, Tobias Carlsson från Grebbestad.
Häckens sportchef och nyförvärvet, Tobias Carlsson från Grebbestad. Bild: MATHIAS BERGELD

Bekräftat: Mittbacken ansluter till Häcken

Förra veckan kunde vi berätta att BK Häcken värvar allsvenska nykomlingen Varbergs mittback, Tobias Carlsson från Grebbestad. Nu bekräftar klubben värvningen på sin hemsida.
– Det här är en ny nivå för mig så det är lite spänt och nervöst, säger Tobias Carlsson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Tobias Carlsson från Grebbestad var med och tog upp Varberg till allsvenskan under hösten. Den 24-årige mittbacken var en del av den startelva som sensationellt tog upp den förhållandevis lilla klubben till den svenska högstaserien.

Där blir han däremot inte kvar, för nu står det helt klart att Carlsson ansluter till Hisingen och BK Häcken.

LÄS MER:Uppgifter: Tobias Carlsson klar för Häcken

Det går klubben nu ut med på sin hemsida.

– Vi har följt Varbergs framfart under året och sett att de har ett antal intressanta spelare. När chansen att värva Tobias dök upp så tog vi den. Han kommer få tuff konkurrens från de andra mittbackarna i truppen men vi tror att han kommer kunna fajtas om platserna. Även om han är 24 år så har vi inte sett slutet på hans utveckling, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson.

ANNONS

Tobias Carlsson gjorde bara en säsong med Varberg i superettan. Innan dess huserade han i division 1 och tar nu alltså ytterligare ett steg upp i karriären.

Något han ser fram emot.

– BK Häcken är en stor och etablerad toppklubb i Allsvenskan och jag känner att jag kommer få de allra bästa förutsättningarna för att kunna utveckla mig själv och förhoppningsvis även kunna hjälpa laget, säger Tobias Carlsson och berättar sedan om den konkurrenssituation han kommer hamna i.

– Jag är fullt medveten om det men jag tror att jag kommer kunna lära mig mycket av de andra duktiga mittbackarna och förhoppningsvis även kunna vara med och konkurrera. Det här är en ny nivå för mig så det är lite spänt och nervöst men framför allt känns det spännande, säger Tobias Carlsson.

Kontraktet med den 187 centimeter långe 24-åringen är skrivet över tre år.

ANNONS