Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malin Baryard Johnsson räknar med att rida EM.

Baryard Johnsson: "Kan bli riktigt roligt"

Det blev inte som det var tänkt i Falsterbo men tanken är att det ska bli som det är tänkt i Göteborg. Malin Baryard Johnsson är inte orolig. Ryttarstjärnan är helt inställd på att rida om en lagmedalj i EM om fem veckor.

Stoet Cue Channa går fritt hemma i hagen på gården utanför Norrköping i stället för att vara sadlad under henne i söndagens GP-hoppning i Falsterbo.

I början av veckan ströks Cue Channa på grund av en lättare muskelsträckning i ryggen och förbundskaptenen Henrik Ankarcrona fick kasta in talangen Evelina Tovek i nationshoppningen. Baryard Johnsson nöjde sig med mindre klasser på Second Chance.

Hon är glad att hon inte chansade med sin EM-häst.

"En himla tur"

- Det var en himla tur, för hon visar ingenting när man tittar på henne och man känner inget när man sitter på henne, men det var en liten varningsklocka som ringde. Med facit i hand var det väldigt bra. Det kunde ha varit förödande om hon gått här, säger Baryard Johnsson.

TT: Hur är gången nu?

- Jag ska rida henne i veckan och sedan åker jag ned med henne till Jonas Tornell (veterinären med bas utanför Ängelholm) för att säkerställa att allt är hundra. Man vet aldrig, det kanske är värre, men jag har svårt att tro det. Förhoppningsvis är allt borta.

I den långsiktiga planen mot EM är återbudet till Falsterbo det enda störningsmomentet – men det kan vändas till en fördel i Göteborg.

Cue Channa har fått lite extra vila.

- Absolut, det är inte omöjligt. Jag har inte förlorat något. Att jag missade nationshoppningen gör ingenting med formen. Det är snarare så att hon gått två rundor mindre. Hon har gått nationshoppningar och grand prix under våren så hoppningen har hon i sig.

- Det negativa är om hon inte visar sig vara frisk nästa vecka. Formmässigt är det ingen fara.

Fått mer rutin

Ommen i Nederländerna i början av augusti är enda tävlingen stoet är tänkt att gå innan mästerskapet drar i gång på Ullevi i Göteborg.

TT: Hur ser du på er utveckling sedan OS?

- Vi känner varandra mycket mer och hon har fått mer rutin. Vi kände ju knappt varandra förra året. I mina ögon är hon väldigt stabil på de här höjderna. Det finns fortfarande saker att förbättra, men det är enklare att göra det nu när vi känner varandra bättre.

TT: Om vi leker med tanken att EM-laget blir Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Douglas Lindelöw och du, hur står ni er i konkurrensen då?

- Jag tycker att vi står oss väldigt bra.

"Väldigt starka ekipage"

TT: Är det en dålig gissning att det blir det laget?

- Det är nog en ganska hygglig gissning. Det krävs inte jättemycket för att lista ut de fyra, säger Baryard Johnsson och skrattar.

- Jag antar att det är det lag man helst vill ha och det är fyra väldigt starka ekipage, helt klart. Det är två riktiga medaljkandidater individuellt bland de här fyra och vi sitter på bra hästar. Det är bara att hålla alla tummar, för jag tror att det kan bli riktigt roligt.