Hasse Backe. Arkivbild.
Hasse Backe. Arkivbild.

Backe: "Måste vara felfria över 180 minuter"

Mod och att våga tro på sitt eget spel har varit nyckeln för Östersunds framgångssaga. Frågan är om det kan räcka även mot storlaget Arsenal.

ANNONS
|

I samband med Europa League-sändningarna har Hasse Backe följt Östersunds resa till sextondelsfinalen, där man nu ställs inför ett dubbelmöte med Arsenal.

- Jag är lite av inställningen att få ett så lätt motstånd som möjligt för att gå vidare. De svåra lagen kommer tids nog ändå om man tar sig vidare. Om inte annat får de ju en väldigt motiverande försäsong, säger Backe.

Experten ger inte Östersund stora chanser:

ANNONS

- Det ska ju inte gå.

TT: Det har man ju sagt förut om Östersund.

- Ja, man får ju käka upp det där. Det sade man redan från Galatasaraymatchen och även runt mötena med Hertha Berlin och Athletic. Det ska bli jättespännande men det är ju en dyngsvår motståndare.

TT: Vad behöver ÖFK göra för att över huvudtaget ha någon chans?

- På konstgräset på hemmaplan måste man få till ett resultat. Där vet vi att engelska lag inte är vana på något sätt. Men över 180 minuter handlar det om att minimera misstagen. Du blir straffad direkt på den här nivån av ett lag som Arsenal om man spelar naivt.

ANNONS

TT: Finns det någon möjlighet att Arsenal underskattar Östersund?

- Det tror jag. Deras tränarteam kommer visa klipp från Östersunds matcher och visa vad de är. Men jag tror att spelare på den här nivån fortfarande inte tar dem riktigt på allvar, säger Backe.

Viktigt fortfarande är dock att Östersund, enligt den klassiska klyschan, vågar spela sitt egna spel.

- Det är ingen tvekan om att de kommer att spela sitt eget spel om de får chansen. Frågan är om Arsenal är för bra för att tillåta det. Men de kommer att vara modiga, det är den typ av hållning det här laget har.

TT
ANNONS