Avgörande i slutsekunden

Det blev en nervkittlande tillställning inför storpublik i Nordby Supermarket-hallen när Strömstads HK mötte Crocodiles på söndagskvällen.

|

Hisingslaget Crocodiles kom till Nordby Supermarket-hallen, med flera hundra Strömstadsbor på läktarna,och mötte ett taggat Strömstads HK för seriematch i handbollens division fem.

Det skulle bli en synnerligen jämn match mot det unga laget från Hisingen. Lagen följdes åt på resultattavlan, även om Crocodiles hade ett visst spelövertag i första halvlek. SHK-målvakten August Johansson gjorde flera svettiga räddningar som höll kvar Strömstadslaget i matchen. Även Emil Eriksson och Kristian Olsen gör bra individuella insatser.

I halvtid står det 12-12, och direkt från början i andra halvlek tar SHK kommandot med två snabba mål av Simon Hansson och Erik Oleniusson. SHK spelar nu med Bent Joar Wang i målet, som gör det lika bra som Johansson i första.

Ganska länge i andra halvlek håller sedan SHK avståndet med två mål ner till Crocodiles, men Strömstadslaget mattas något mot slutet och Crocodiles kommer ikapp med tio minuter kvar.

Slutet av matchen blir en nervkittlande historia. Med två minuter kvar står det 22-22, hemmapubliken klappar fram SHK, och spelet böljar fram och tillbaka. Sekunden innan matchen blåses av får Crocodiles ett frikast. Publiken håller andan - och bollen sitter i SHK:s mål. 22-23, och ridå.

SHK bränner många chanser i matchen och man får öva mer på skott till nästa gång. Positivt denna match är målvaktsspelet och fighterandan.