Kosovare Asllani ska fundera på ett eventuellt klubbyte efter EM.
Kosovare Asllani ska fundera på ett eventuellt klubbyte efter EM.

Asllani: "Kan hända grejer i veckan"

Många landslagsspelare funderar på sin framtid efter EM-uttåget. För Kosovare Asllani blir det väldigt konkret.

ANNONS
|

Redan innan EM gick ryktet att Asllani var på väg bort från den engelska storklubben, som tagit både en ligatitel och en cuptitel det senaste året.

Under mästerskapet har hon skjutit de tankarna åt sidan. Men de kommer tillbaka nu när Sverige slagits ut i kvartsfinalen och alla spelare lämnar för att åka hem till sitt.

- Det är mycket som kan hända. Den engelska säsongen vänds (till höst-vår), vilket betyder att om jag verkligen vill lämna så kan jag aktivera en klausul i mitt kontrakt, säger Asllani.

ANNONS

Till Sverige?

Ryktet har sagt att hon kan vara på väg tillbaka till Sverige och damallsvenskan.

- Om jag vet att jag inte vill spela i Manchester nästa säsong så är det nog smart att eventuellt byta nu för Champions League-spelets skull. Man måste vara lite smart där.

Asllani fyllde 28 år på kvartsfinaldagen, även om det inte blev mycket till firande i och med att Nederländerna vann med 2–0 och förstörde festen.

- Det känns inte som om vi har åkt ut. Det känns konstigt. Stämningen i går var som om någon hade gått bort, liksom tung stämning. Men det var väl vår dröm och vision som gick bort.

Hon tycker att det svenska laget bör ha kapacitet att nå längre.

- Alla vi som har presterat på en hög nivå och spelar i toppklubbar ute i världen – vi ska kunna skaka om vilket lag som helst. Tyvärr lyckades vi inte.

ANNONS

Rutinerad

Efter EM tar Peter Gerhardsson över som förbundskapten. Om de spelare som redan har passerat 30-strecket, som Lotta Schelin, Caroline Seger och Nilla Fischer, väljer att tacka för sig skulle Asllani med sina 106 landskamper snart vara en av landslaget mest erfarna spelare.

- Jag fyllde 28 i går, jag är fortfarande lite ung. Och jag tror att jag har mina bästa år framför mig. Jag ska inte spela i tio år till, men några år i alla fall, säger hon.

- En nystart kan alltid vara uppfriskande. Det ska bli intressant att se vilka idéer den nye förbundskaptenen kommer in med.

Arnhem, TT:s utsända
ANNONS