Kosovare Asllani och landslaget har ett nytt löneavtal med fotbollsförbundet.
Kosovare Asllani och landslaget har ett nytt löneavtal med fotbollsförbundet.

Asllani: "Inte i nivå med herrlandslaget"

Kosovare Asllani var en av flera landslagsspelare som kunde glädja sig åt att de segdragna förhandlingarna med fotbollsförbundet är över.

ANNONS
|

Asllani hade dubbel anledning att vara glad på onsdagskvällen. Hennes Linköping blev klart för kvartsfinal i Champions League och tidigare på dagen fick hon beskedet att ett nytt löneavtal med Svenska fotbollförbundet är på plats.

Därmed blir både landskampen borta mot Frankrike den 27 november och landslagsdamernas medverkan i Fotbollsgalan av.

- Skönt att det är klart och nu blir det roligare att gå på galan och fira framgångarna, säger Asllani.

ANNONS

Ger bättre förutsättningar

Hedvig Lindahl var i samma sits som Asllani. Landslagsmålvaktens Chelsea slog först ut Rosengård i CL-åttondelen och sedan snackade Lindahl om avtalet.

- Nu känner jag personligen att det finns en möjlighet för Sverige att hänga med i den utveckling som ändå sker runtom i världen. Det finns en möjlighet för unga spelare att få bra förutsättningar att vinna medaljer för Sverige i framtiden, säger hon.

Lindahl kommenterade också kritiken mot att herrlandslaget skulle ha störts av damernas bojkotthot inför playoffreturen mot Italien.

- I dag fick vi avtalet och vi var tvungna att säga saker på vår matchdag, men det handlar bara om att kunna skifta fokus. Det verkar som att herrarna klarat av det, om de nu blev påverkade. Om de blev påverkade får vi be om ursäkt för det, men samtidigt styr man ju inte när sådant här läcker ut.

ANNONS

- Det kom ut då och det händer grejer i världen hela tiden som man som spelare måste hantera och man behöver fokusera om. Det verkar de ha gjort bra och jag är jätteglad att de tog sig till VM. Det är skitbra rent ut sagt.

Gerhardsson glad

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson har hela tiden utgått från att förhandlingarna ska lösa sig och han kände ingen oro över att träningslandskampen mot Frankrike skulle kunna vara i fara.

- Jag kan inte oroa mig för något jag inte kan påverka. Det är inte min sak hur man förhandlar. Jag är bara glad i nuläget att båda parter är nöjda. Om både tjejerna och Svenska fotbollförbundet är glada blir jag glad. Det är ju jag som ska jobba med dem, säger han till TT.

Han har själv inte haft någon kontakt med spelarna sedan det kom ut att landslaget hotade med att bojkotta fotbollsgalan.

ANNONS

- De har skött det på sitt sätt och förbundet har skött det på sitt. Och jag har jobbat med spelidé och planering för Frankrike, säger Gerhardsson.

TT
ANNONS