Almida de Val och Oskar Eriksson tar OS-brons

Almida de Val och Oskar Eriksson briljerade och bjöd på kross mot Storbritannien. Därmed säkrades bronsmedaljen i curlingens mixed dubbel.
– Det känns fantastiskt bra, säger de Val till Discovery.

ANNONS
|

Sveriges succéstart på OS 2022 fortsätter.

Under tisdagsmorgonen, svensk tid, var det dags för bronsmatch i mixedcurlingen.

Sverige ställdes mot Storbritannien och kopplade tidigt ett grepp om matchen. Almida de Val, som inledde sin curlingkarriär på Hisingen, storspelade redan från start.

På den sista stenen i omgång två tog Sverige hela fyra poäng tack vare en sten från de Val. En sten som la grund för segern – och en ledning som Sverige sedan lyckades behålla matchen ut.

– Målet var att klippa den övre, det var huvudsyftet. Men jag fick en optimal träff och fick fyra poäng på det. Så det blev ett väldigt bra utfall, säger de Val.

ANNONS

Oskar Eriksson var efteråt lyrisk över de Vals hundraprocentiga insats.

– Jag är riktigt imponerad av Almidas spel i dag. Det var helt underbart att se, säger han.

Överlägsen svensk seger

Storbritannien var aldrig riktigt nära och Jennifer Dodds uppgivna skratt vid ställningen 9-1 var talande för hur det såg ut.

I slutändan vann Sverige med 9-3 och säkrade därmed en bronsmedalj.

– Det känns fantastiskt bra. Det har varit en liten berg-och-dalbana i den här turneringen. Så det känns så himla skönt att visa alla hur bra som vi kan spela i sista matchen – och nu ta hem medaljen, säger de Val.

Oskar Eriksson:

– Vi lärde oss mycket av Italien-matchen igår och spelar vi bra så har vi en chans att vinna matchen. Det kändes som att vi var som Italien var mot oss igår, säger han.

Bronset var Sveriges nionde curlingmedalj totalt genom OS-historien. Efteråt fick de val och Eriksson jubla inför supportrarna, däribland Nils van der Poel, som var på plats och stöttade.

– Vi hade jättebra stöd där ute och jag hörde hejarklacken under hela matchen. De ropade på oss och hejade. Det var kul att höra sånt stöd, säger de Val.

ANNONS