Bengt-Göran Clemensson, Dick Almén och Rosa Albrektsson deltog i förra helgens cup på Borgholm. Arrangemangsintäkterna gick till krigsdrabbade i Ukraina.
Bengt-Göran Clemensson, Dick Almén och Rosa Albrektsson deltog i förra helgens cup på Borgholm. Arrangemangsintäkterna gick till krigsdrabbade i Ukraina. Bild: Thomas Bennelind

Överby samlade in pengar till krigsdrabbade

Resultatet i matcherna spelade mindre roll. Spelarna i Överby Bowls åkte till Borgholm med ett större syfte. Intäkterna från cupen gick oavkortat till hjälporganisationer i Ukraina.

ANNONS
|

Borgholm open arrangerades den 19-20 mars av hemmaklubben Borgholm Bowls och Swedish Short Mat Bowls Association. Överby var ett av 14 lag, och som avgjordes i tremannaspel. Det blev två intensiva tävlingsdagar.

Dick Almén, Rosa Albrektsson och Conny Källsvik knep tredjeplatsen. Med i truppen var även Christer Almén, Bengt-Göran Clemensson och Sven-Erik Almén. Trion blev nia.

Dick Almén, som nyligen var tillbaka i spel efter att ha varit sjuk i covid, kände efter omständigheterna att laget lämnade cupen med flaggan i topp.

– Som helhet är vi väldigt nöjda med cupen och arrangemanget. Det var bra stämning. Sedan har Borgholm landets enda genuina anläggning med tolv banor för bowls. Det är en fantastisk hall. Jag tycker det var bra nivå på spelet. Den nya hallen har gjort att spelarna utvecklats mycket, säger han.

ANNONS

Alla intäkter gick till Ukraina

Vid sidan av tävlingarna på mattorna valde arrangörerna att samla in pengar till hjälporganisationers arbete för krigets drabbade i Ukraina.

– Alla intäkter från bland annat lotterier, spelaravgifter och fikaförsäljning gick till Ukraina. Det var ett fantastiskt initiativ från Borgholm och Swedish Short Mat Bowls Association. Och insamlingen var viktigare än någon som helst placering i tävlingen. Det som händer i Ukraina är bedrövligt och fruktansvärt, säger Dick Almén.

Överby planerar för klubbtävlingar i Strömstad. Längre fram kan det komma att spelas en landskamp. Än så länge är inget avtal klart om vilket land som man ska möta.

– Förhoppningsvis får vi klart med detta i veckan, säger Dick Almén.

SM i Strömstad till hösten

I månadsskiftet april och maj är Överby inbjuda för spel i engelska Scarborough.

Och till hösten väntas SM i Strömstad. Då blir det singelspel i antingen Nordby Supermarkethallen eller Strömstad gymnasium.

– SM-tävlingen spelas den 8-9 oktober. Hallarna är lika stora. För oss spelar det inte så roll. Vi har mycket tävlingar på gång.

– Sedan har nya förbundet Swedish Short Mat Bowls Association ökat mycket senaste året. I dag är vi 380 medlemmar. Bara under 2021 har vi fått 300 medlemmar och sex till åtta nya klubbar är på väg in, säger Dick Almén.

ANNONS
Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS