Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Överby Bowls får Robert Hassling-stipendiet

Årets stipendiat till Robert Hasslings minne är Överby IF Bowls. Bröderna Dick och Christer Almén, som representanter från föreningen, tog emot priset av Roberts föräldrar – Leif och Rose-Marie Hassling – på Strömsvallen innan matchstarten mellan IFK Strömstad och Grebbestads IF.

Priset instiftades till minne av Robert Hassling, en lovande fotbollstalang, som tragiskt omkom i en trafikolycka 1997 – för 21 år sedan – endast 15 år gammal. Traditionsenligt sker utdelningen på Strömsvallen, som också var Roberts hemmaplan, i samband med en match. Årets stipendium blir det tjugonde i ordningen. Mottagarna är Överby IF Bowls som tilldelas 20 000 kronor.

Det var IFK Strömstad-legendaren Bosse Karlsson som läste upp motiveringen inför åhörare på ett soligt Strömsvallen på söndagseftermiddagen.

– Föreningen är en av sportens pionjärer, sin unga ålder till trots, de har arrangerat ett antal mästerskap i vår stad och därmed satt Strömstad på kartan, säger Bosse Karlsson.

Inte minst nämndes VM i bowls som arrangerades på Strömsvallenhallen tidigare i år, men motiveringen följde också av föreningens drivkraft att sprida sporten utanför staden och rikets gränser, med anledning av att föreningen tidigare gått ut med att de vill hjälpa till att starta ett landslag i Kroatien.

– Nu ska ni marknadsföra sporten ut i andra länder och då kan man säga att Överby IF kan vara bowlssportens egna missionärer, säger Bosse Karlsson.

Därefter överlämnades 20 000 kronors-checken och en blomsterbukett av Leif och Rose-Marie Hassling. Ett ögonblick som betyder mycket för prismottagarna:

– Det känns helt fantastiskt. Det är jätteroligt att det blir uppskattat. Detta kommer vi framför allt använda till medlemmar och blivande medlemmar, säger Christer Almén.

Stipendiatstiftarna är imponerade av föreningens engagemang.

– Det är fantastiskt. De anordnade ett VM och det finns ett sånt engagemang som vi tycker är fantastiskt. Vi fick upp massa förslag av stipendiater på olika saker i stiftelsen och det var inte en diskussion när det kom på bordet, säger Leif och Rose-Marie Hassling.