Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Full fart i nya kickbikeparken

Skateparken i Vårvik är ett populärt tillhåll bland sommarlovslediga ungdomar. Men bräda är inte det enda sättet att ha kul på hjul. Kickbike är också hett - och nu finns det en helt ny bana att glida i.

I förra veckan invigdes den nya kickbikebanan, strax intill skateparken, i Vårvik. För den oinvigde handlar det alltså om en modernare variant av sparkcykling, fartfylld sådan. 
Och djungeltrumman tycks ha gått för fullt. Ett femtontal barn och ungdomar fanns på plats under onsdagseftermiddagen, när TTELA dök ner för att ta tempen på den banan. 

Kompisarna Elias Hakopuro, 12, och Jonathan Sandin, 13, hade åkt från Lilla Edet för att testa banan. Ett klart godkänt betyg blev det av grabbarna. 
– Vi har en bana i Lilla Edet men den har jag åkt så många gånger så det är kul med något nytt. Den känns bra, sa Elias, mellan åkande och trixande.

Han har hållit på med kickbike i några år och kan uppemot ett 20-tal trix med olika varianter. Fingerwhip är bara ett i mängden. Man slår då till brädan så att den snurrar ett varv i ett hopp, och sedan landar man på den. Hur han lär sig? 
– Man tittar på hur andra gör bara, och så gör man som dom, sa Elias, när han svishade förbi. 

Hur många trix finns det då?
– Jag vet inte, det är hur många som helst. 

Mer tid att prata hade han inte. Sommaren är kort, heter det ju, och tid är dyrbar. Hur många trix han har lärt sig vid sommarens slut återstår att se...