Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snygg sänggavel kan förändra känslan i ditt sovrum

Det är många som valt bort sänggavel och satsat på en mer avskalad stil i sovrummet de senaste åren. Men det är kan faktiskt vara dags att tänka om. Man kan nämligen förändra hela sovrummet med en sänggavel.

Rotting och trä är exempel på material som ger en varmare känsla. Önskar du mer lyx kan du satsa på sammet eller siden. Här hittar du alla sänggavlar.

Nya trender och material

En sänggavel kan förvandla ett rum och dessutom göra att ditt sovrum känns som ett lyxigt hotellrum. Vem vill inte att det ska kännas så? Sängen kan bli mer än bara en plats att sova på och beroende på vilken typ av sänggavel du väljer kan du förändra stilen i ditt sovrum totalt.

Länge har de mjuka sänggavlarna varit de trendigaste, men nu har marknaden fullkomligt exploderat med alternativ och man kan hitta sänggavlar i alla möjliga material. Metall, rotting, sammet, linne och trä. Det finns tveklöst en sänggavel för varje smak.

Sänggaveln sätter stilen för hela sovrummet

Dagens sänggavlar är oftast väldigt enkla att placera – och det där med att fästa den i väggen är inte speciellt svårt. Du skjuter helt enkelt bara in den bakom sängen och behöver inte ens skruva fast den i väggen. En annan fördel med sänggavel är att de i många fall är enkla att förnya. Vilket är bra ur hållbarhetssynpunkt.

Du kan mycket enkelt förnya din inredning med en sänggavel. Det kan vara en relativt billig investering när du vill förnya ditt hem. Har man en rak gavel kan man själv sy ett överdrag, det är busenkelt. Alternativt kan man även klä om sin gamla sänggavel för att få en ny look.

Vilken sänggavel ska du ha i ditt sovrum?

Om det är så att du har svårt att bestämma vilken sänggavel som passar just ditt sovrum behöver du bara ha sovrummets storlek i åtanke. För stora möbler kan göra att det lilla rummet känns ännu mindre. Tänk på själva placeringen av din säng en extra gång och testa gärna olika placeringar innan du bestämmer dig. Höjden på sänggaveln bör passa med hur lång du är. Måtta när du sitter i sängen och känn efter vad som skulle bli bekvämast. En liten tumregel kan vara att ju högre säng du har desto högre gavel behöver du.