Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man och en kvinna åtalas för att under fem års tid ha våldtagit en flicka som varit fosterbarn i familjen. Arkivbild.

Par åtalas för hundratals våldtäkter mot barn

En man och en kvinna åtalas för att under fem års tid ha våldtagit en flicka som varit fosterbarn i familjen. Båda är i 30-årsåldern och har arbetat på en skola i Västsverige där flickan också varit elev.

Under utredningens gång har också framkommit uppgifter om att ytterligare ett barn ska ha utsatts för övergrepp.

- De åtalas för minst hundra fall per person. Utöver det har de gjort andra saker också mot målsägande ett, säger åklagare Robert Beckard till Bohusläningen.

Åtalas för våldtäkt

Mannen åtalas för våldtäkt av barn då han tvingat ett barn att utföra sexuella handlingar tillsammans med honom. Vad gäller de andra händelserna överlåter åklagaren åt tingsrätten att bedöma om de ska bedömas som våldtäkt eller grovt sexuellt utnyttjande av barn. Händelserna ska ha inträffat mellan 2010 och 2015. Åklagaren bekräftar att flera av övergreppen har filmats eller fotograferats.

- Båda åtalas också för grovt barnpornografibrott. De har innehaft över 2 000 bilder och filmer, säger han till Bohusläningen.

Medger och förnekar

Mannen och kvinnan, som tidigare var ett par, har suttit häktade sedan november. De två medger flera av övergreppen, men inte allt de anklagas för.

- Deras inställning är att de övergrepp som inte finns filmade har inte skett, säger åklagaren.

Samtidigt begär Socialtjänsten i kommunen att deras handläggning av placeringen av flickan ska ganskas.

- Vi har inte kunnat se att vi har brustit. När det rör sig om tidigare ostraffade är det väldigt sällan man upptäcker sådant här innan, säger en chef inom socialtjänsten vid den aktuella kommunen till P4 Väst.