Wilmas köksbord blev dödsfälla för kattungen – varnar andra

När Wilma Lundh klev in i sitt kök i fredags kväll fick hon se något hemskt: en av hennes kattungar hade fastnat mellan stålstängerna i bordsbenet och kvävts till döds. Nu vill Wilma varna andra djurägare som har liknande bord hemma.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Wilma och hennes sambo hade varit borta i ungefär en halvtimme för att handla och tanka bilen. Under den tiden hann en tragisk olycka inträffa i deras kök.

– När jag kommer in och tänder lampan ser jag att en av kattungarna hänger i ena bordsbenet. Jag får panik och ropar på min sambo, och vi fick kämpa för att få loss henne. Hon var fortfarande varm och mjuk så vi försökte rädda henne genom att göra HLR, säger Wilma Lundh.

Efter en stund kunde de dock konstatera att kattungen Inez liv inte gick att rädda.

– Hon började bli stel och ja, det gick liksom inte, hon var borta. Jag blev så ledsen att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Sedan fick vi ju begrava det älskade lilla livet. Det var fruktansvärt, säger Wilma Lundh.

ANNONS

Har gjort sig av med bordet

Katten Inez och hennes två syskon hade just blivit åtta veckor gamla när olyckan inträffade. För att undvika att något annat hemskt skulle ske fyllde Wilma och hennes sambo först bordsbenen med filtar och handdukar. Nu har de gjort sig av med bordet helt.

– Tanken hade aldrig slagit mig att något sådant här skulle kunna hända. Men jag har skrev om det på Facebook för att varna andra, och massor av människor har hört av sig som varit med om samma sak. Många har varit hemma när olyckan varit framme och kunnat rädda sina djur. Sådan tur hade inte vi, säger Wilma Lundh.

Bara ett par dagar efter att olyckan inträffade gjorde Wilma Lundh sig av med bordet och beställde ett nytt.
Bara ett par dagar efter att olyckan inträffade gjorde Wilma Lundh sig av med bordet och beställde ett nytt. Bild: Privat

"Kan hända vem som helst"

Hon skulle önska att företag som säljer bord av liknande modeller hade en varning för djurägare.

– Hände det oss kan det ju hända vem som helst. Det är bara tänkt som en snygg design, men det kan förstöra så mycket. Jag kan faktiskt inte beskriva vad jag känner just nu. Det är skit, bara, säger Wilma Lundh.

Hon uppger att kattungen Inez två syskon och mamma mår bra efter omständigheterna.

– De kanske är lite lugnare än vanligt, men annars märks inget på dem. Vår hund däremot går runt och piper och nosar vid soffan där kattungarna brukade ligga när de var mindre. Men hon har väl också förstått vad som har hänt nu, säger Wilma Lundh.

ANNONS
ANNONS