Polestar 1, en hybrid med 600 hästkrafter, kommer att börja tillverkas i kinesiska Chengdu 2019.
Polestar 1, en hybrid med 600 hästkrafter, kommer att börja tillverkas i kinesiska Chengdu 2019.

Volvo storsatsar på Polestar

Volvo Cars och ägaren, kinesiska Geely, investerar tillsammans motsvarande drygt sex miljarder kronor i koncernens lyxmärke Polestar. Den första serietillverkade bilen, Polestar 1, blir en fyrsitsig hybridcoupé med 600 hästkrafter som ska klara 15 mil på en laddning.

ANNONS
|

Den gemensamma investeringen går bland annat till en fabrik i Chengdu i Kina, vilket kommer att snabba på processen att få ut de nya bilarna på marknaden.

Polestar1 bygger till häften på Volvos SPA-plattform som i dag finns i bolagets 90- och 60-modeller. Övriga delar är helt ny teknologi som har utvecklats av Polestars tekniker, enligt ett pressmeddelande. Bilen ska börja produceras i Chengdu i mitten av 2019

"Polestar2 blir senare under 2019 den första helt elektriska bilen som lanseras av Volvo Car Group, och den första av totalt fem helt elektriska bilar av varumärket Polestar eller Volvo som kommer att lanseras mellan 2019 och 2021", skriver bolaget.

ANNONS

I somras kom beskedet att varje modell från Volvo Cars med start 2019 kommer att vara elektrifierad, vilket i de flesta fall betyder hybriddrift.

TT
ANNONS