I Tanum har villapriserna minskat med sex procent och i Strömstad med fyra procent.
I Tanum har villapriserna minskat med sex procent och i Strömstad med fyra procent. Bild: Jan-Erik Henriksson

Villapriserna sjunker i Strömstad och Tanum

Medan villapriserna i regionen generellt har börjat stiga det senaste året har de i stället minskat i Strömstad och Tanum.

ANNONS
|

Det senaste året har bostadspriserna i Västra Götaland generellt börjat stiga efter en tids minskning, enligt en kartläggning av Svensk fastighetsförmedling.

Men i deras statistik framgår även att villorna i Tanums och Strömstads kommuner inte följer med i den prisökningen. I Tanum har villapriserna i snitt minskat med sex procent det senaste året, och i Strömstad har de minskat med i snitt fyra procent under samma period.

De flesta kommuner i Västra Götalandsregionen har i stället sett en prisökning på villor senaste året. I Svenljunga har villapriserna det senaste året stigit med 18 procent, vilket är mest i regionen. Där kostar en villa i snitt 1,3 miljoner – att jämföra med snittpriset i Strömstad, som är 3,1 miljoner, och i Tanum där det ligger på 2,3 miljoner.

ANNONS

När det gäller priserna på bostadsrätter i Strömstad ser fastighetsförmedlingen inga förändringar det senaste året – prisbilden har legat på plus minus noll. För Tanums kommun finns det ingen statistik – det har varit för få bostadsrättsförsäljningar.

När det gäller bostadsrätter har prisökningen i regionen varit störst i Lysekil och Orust – där har priserna stigit med hela 30 procent de senaste tolv månaderna.

En brasklapp i sammanhanget är, som alltid, att Strömstad och Tanum är små kommuner och att ett fåtal affärer kan påverka statistiken åt det ena eller det andra hållet.

ANNONS