I och med regeringens ändrande av vaccinationsmålen är nu planen att alla över 65 år ska erbjudas en första dos vaccin senast 16 maj.
I och med regeringens ändrande av vaccinationsmålen är nu planen att alla över 65 år ska erbjudas en första dos vaccin senast 16 maj. Bild: Johan Nilsson/TT

Varannan västsvensk över 75 har fått vaccin

Varannan västsvensk över 75 år har nu fått minst en vaccindos, detta meddelar Västra Götalandsregionen. Samtidigt kommer nästan 70 000 doser levereras till regionen under vecka 14 – fler doser för en enskild vecka än någonsin tidigare.

ANNONS
|

I en färsk lägesrapport skriver Västra Götalandsregionen att totalt 69 740 doser vaccin mot covid-19 kommer att levereras nästa vecka. Ett rekord sett till antalet levererade doser sett till enskild vecka.

Samtidigt visar statistiken att vaccineringen nått en mindre milstolpe: varannan västsvensk över 75 har fått minst en vaccindos, samtidigt som antalet vaccinerade ökar ju längre upp i åldrarna man kommer.

Mer exakt har 83,4 procent i gruppen 85 och äldre vaccinerats med en dos och 41 procent är helt vaccinerade, alltså även fått den kompletterande andre dosen.

I och med regeringens ändrande av vaccinationsmålen är nu planen att alla över 65 år ska erbjudas en första dos vaccin senast 16 maj, medan alla vuxna i Sverige ska ha fått en första dos vaccin senast 15 augusti.

ANNONS

LÄS MER:Pfizer: Vårt vaccin är säkert för tonåringar

LÄS MER:Sverige missar vaccinmålet – då ska alla fått första dosen

– Den vaccinationsplan vi redan har ligger inom ramen för dessa mål och fortsätter vaccinet komma i de volymer som vi får nästa vecka och helst ökar ännu mer klarar vi det, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i Västra Götalandsregionen.

ANNONS