Tåg mellan Göteborg och Strömstad stoppades

Under onsdagseftermiddagen stoppades tågtrafiken helt mellan Göteborg ända upp till Strömstad och tillbaka. Anledningen var en sex kilometer lång solkurva. Strax efter 19 var tågtrafiken igång igen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Vid 14.20 upptäcktes det att en solkurva uppstått mellan Stora höga och Stenungsund vilket gjorde att tågtrafiken stoppas helt.

– När solen ligger på på rälsen blir den väldigt varm och böjer sig, förklarade Bryan Hansson på Västtrafiks störningsjour.

Till en början fanns ingen prognos för när tågen kunde börja rulla igen, men att det åtminstone skulle dröja en timme innan arbetet skulle påbörjas.

– Det ska komma ut ett arbetsfordon vid 18.15. Det är sex kilometer räls som ska rätas ut, och det är jag osäker på hur lång tid det tar, sa Bryan Hansson då.

Vid 18.45 på kvällen var arbetet slutfört på platsen och Västtrafiks störningsjour uppgav att tågtrafiken åter rullade som vanligt igen klockan 19.13.

ANNONS
ANNONS