Stort strömavbrott längs Bohuskusten

Ett stort strömavbrott har drabbat Stenungsund, Tjörn, Orust och Uddevalla. Drygt 20 000 kunder drabbades och stod utan ström. Avbrottet berodde på fel i ett ställverk i Stenungsund.

ANNONS
|

På Tjörn var 12 067 kunder utan ström. I Stenungsund var 203 hushåll strömlösa och på Orust 8 300. Kunder från både Ellevio och Vattenfall är påverkade av avbrottet som bröt ut under juldagen.

– Vi vet inte vad felet beror på. Det går i samband med ett driftavbrott som Vattenfall har, säger Anton Lundmark, på Ellevios presstjänst.

Butiker får stänga

Robert Larsson driver Ica Kvantum i Stenungsund. Han tvingades stänga butiken på grund av strömavbrottet.

– Vi har koll på läget och ber en bön att strömmen kommer tillbaka så fort som möjligt. Börjar det gå uppåt en fyra fem, timmar kan det bli problem, säger han och syftar till kylarna och frysarna med all mat.

ANNONS

– Alla kylar och frysar är övertäckta och strömavbrotten brukar inte ta så lång tid. Ska man välja dagar för ett strömavbrott så var det väldigt skönt att det inte inträffade dagarna innan jul då det var fullt ös i butiken, säger han.

Mitt i julhelgen

Enligt Vattenfalls presstjänst fick deras kunder tillbaka strömmen klockan 13:47. Felet ska ha varit i ett ställverk i Stenungsund som påverkade både Vattenfalls och Ellevios kunder. Ellevios kunder får vänta till senast klockan 17:03 innan deras ström kommer tillbaka, säger företagets presstjänst.

Vad tänker du om att detta händer mitt under julhelgen?

– Det är inget vi kan påverka, men vi har ju målet att våra kunder ska ha tillbaka strömmen och kunna återgå till julfirandet så fort som möjligt, säger Lars-Åke Linander, pressekreterare på Vattenfall.

ANNONS