På tisdagen sjösattes en uppdaterad version av vårdguidens hemsida 1177.se, där man enkelt ska kunna få överblick över alla tillgängliga tider för vaccination mot covid-19.
På tisdagen sjösattes en uppdaterad version av vårdguidens hemsida 1177.se, där man enkelt ska kunna få överblick över alla tillgängliga tider för vaccination mot covid-19. Bild: Janerik Henriksson/TT

Regionens nya portal för vaccinbokning lanserad

På tisdagen sjösattes Västra Götalandsregionens nya tjänst för vaccinbokning via vårdguidens hemsida 1177.se.
– Förhoppningen är att göra det mycket enklare, säger Madeleine Stark, enhetschef på regionens avdelning för vårdens digitalisering.

ANNONS
|

Enligt enhetschefen är syftet med den nya samlingssidan att göra det mycket enklare att få en överblick över var i regionen det finns lediga tider att boka.

– Tidigare fick invånarna logga in och själva leta runt efter tider vilket inte var effektivt och upplevdes som frustrerande, säger hon.

Via den nya sidan ska man enkelt kunna få presenterat för sig vart i regionen det i ett givet ögonblick finns lediga vaccintider hos någon vårdcentral eller annan extern vaccinatör.

"Förhoppningen är att göra det mycket enklare", säger Madeleine Stark, enhetschef på regionens avdelning för vårdens digitalisering, om 1177:s nya vaccinportal online.
"Förhoppningen är att göra det mycket enklare", säger Madeleine Stark, enhetschef på regionens avdelning för vårdens digitalisering, om 1177:s nya vaccinportal online. Bild: Privat

– Detta är en förbättring av den befintliga sidan. Vi har byggt en samlingssida som ska ge översyn.

Samtidigt råder det dock fortsatt stor brist på vaccin i hela landet, och de efterlängtade fas 4-vaccinationerna i stor skala på exempelvis Tanums shoppingcenter har fått skjutas framåt.

ANNONS

LÄS MER:Vaccinet försenat till Tanum: ”Vi är startklara”

– Vi har väldigt motiverade vårdgivare och en stor vilja hos medborgarna. Det enda som fattas är mer vaccin, sade regionens samordnare Kristine Rygge till Bohusläningen på måndagen.

Enligt Madeleine Stark ska den nya samlingssidan uppdateras löpande, till vissa delar automatiskt men även genom att externa vaccinatörer själva rapporterar in sina lediga tider.

Vaccinationer har pågått sedan i vintras, varför kommer denna samlingssida först nu?

– Det beror på olika saker; vi är dels en stor region och har även haft en upphandling som gör att det är många externa aktörer som ska med i systemet. Det är komplext och tar tid, säger Madeleine Stark.

Totalt ingår ungefär 772 000 personer i den fjärde och sista vaccinationsfasen i Västra Götaland.

LÄS MER:Boka vaccin mot corona i Västra Götaland – så gör du

LÄS MER:Nu inleds fas 4 av coronavaccinationen på bred front i regionen

ANNONS