Under fredagen väntas kraftiga regnskurar och SMHI har utfärdat en vädervarning.
Under fredagen väntas kraftiga regnskurar och SMHI har utfärdat en vädervarning. Bild: Johan Nilsson/TT

Ny vädervarning: Kraftigt regn väntas

SMHI har utfärdat en gul varning för skyfallsliknande regn. Regnet väntas dra in över Bohuslän under fredagskvällen. Dessutom ser högsommarvärmen ut att ha gjort sitt.

ANNONS

En vädervarning har utfärdats över i stort sett hela Sverige, då kraftigt regn väntas under eftermiddagen. Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI berättar på fredagsförmiddagen att regnovädret håller på att byggas upp över landet.

– I Bohuslän väntas de kraftigaste skurarna främst under kvällen och tidiga natten. Sedan mattas de av under återstoden av natten, säger hon.

Det kan komma uppemot 70 millimeter regn under kvällen och natten, och även åska väntas. Men exakt var det kommer att regna som mest är än så länge oklart.

– Det rör sig om skurar så det betyder inte att det sker överallt. Det är sannolikt att det blir nånstans längs kusten men exakt var nånstans det blir går inte att säga, säger Charlotta Eriksson.

ANNONS

Under lördagen ser det ut att bli mest uppehåll även om skurar kan förekomma och på söndag kan det återigen dra in regnskurar över Bohuslän. Dock inte några kraftigare skurar och den vädervarning som är utfärdad gäller bara fram till klockan sex på lördag.

Under helgen kommer det också ske en temperaturförändring och det verkar som att högsommarvärmen är över.

– Tidigare temperaturer har legat på dryga 25 grader, men nu blir det runt 20 eller dryga 20 grader i stället och inte heller lika fuktig luft, säger Charlotta Eriksson.

Det ostadiga vädret kommer sen att ligga kvar under större delen av nästa vecka, med regn och skurar av och till. Dock finns det chans till soliga dagar med uppehåll mot mitten av veckan.

ANNONS