Under onsdagsmorgonen har flera träd fallit över vägarna i Bohuslän och på andra håll i Västra Götaland. Arkivbild.
Under onsdagsmorgonen har flera träd fallit över vägarna i Bohuslän och på andra håll i Västra Götaland. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Nedfallna träd orsakar problem i trafiken i Bohuslän

Under onsdagsmorgonen välte träd över vägen på flera håll i Bohuslän. Och ute på Väderöarna blåste det nästan orkanstyrka. Trafikverket varnar fortsatt att vindbyar kan ha viss påverkan på trafikläget.

ANNONS
|

Under onsdagsmorgonen fick Trafikverket och räddningstjänsten in flera larm om nedblåsta träd, som helt eller delvis blockerade vägar i Bohuslän och på andra håll i Västra Götaland.

I Bohusläningens bevakningsområde drabbades bland annat väg 872 i Sotenäs, från Hovenäset till Kungshamn, länsväg 900 i Tanum, från Sanbäck till Kärraby, och väg 791 i Uddevalla, från Bokenäs till Stale.

Nästan orkanstyrka ute på Väderöarna

Ute till havs var det också starka vindar, redan under natten till onsdagen.

– Mätstationen på Väderöarna har haft 29,5 sekundmeter i vindbyarna, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Den värsta blåsten ska vara över, men under dagen kan det fortsatt vara starka vindbyar på sina håll, enligt SMHI:s väderdata. I Strömstads kommun ska styrkan uppgå till 16 sekundmeter, under delar av dagen och kvällen. I Lysekil, Munkedal och Sotenäs väntas istället upp till 15 sekundmeter.

ANNONS

Trafikverket varnar även fortsatt för starka vindar på Uddevallabron

Mestadels uppehåll

På sina håll har runt 10-15 milliliter nederbörd kommit, i samband med de starka vindarna. Men under resten av onsdagen verkar det som att läget är lugnare på nederbördsfronten.

– Det kan bli några korta luckor i molntäcket, men mestadels uppehåll, säger Linus Karlsson.

LÄS MER:Varning för hårda vindar – tågtrafik ställs in igen

ANNONS