Gunilla Håkansson: Lägg dig till med en ny vana - logga in och läs tidningen digitalt!

Från och med i höst, 1 oktober närmare bestämt, kommer Strömstads Tidning att bli en enbart digital tidning. Vi kommer att finnas som sajt och precis som tidigare kommer e-tidningen ut tisdagar, torsdagar och lördagar. Men kopian av e-tidningen, papperstidningen, blir ett minne blott.

ANNONS
LocationStrömstad|
|

Redan i dag är de flesta av våra läsare digitala. De har upptäckt fördelarna med att oavsett väder och vind i lugn och ro kunna logga in och ta del av de senaste nyheterna - långt före alla papperstidningsläsarna. Oavsett om du går upp klockan sju, sex, fem eller fyra på morgonen - tidningen är färdig och väntar på dig, rykande färsk! Du kan till och med läsa e-tidningen kvällen innan om du har svårt att hålla dig - runt tio på kvällarna släpper vi tidningen digitalt, dagen innan den hade nått papperstidningsläsarna. Det är lättare att förstora om du har svårt att läsa liten text. Man kan dessutom dygnet runt få nyheter från var sajt som hela tiden uppdateras med det senaste. Det är här du kan se våra direktsändningar när något stort händer, du får fler bilder till bildreportagen och vi visar också rörligt. Att läsa e-tidningen eller hänga med på vår sajt är betydligt miljövänligare än att läsa pappret som måste produceras, tryckas och fraktas. Så lägg dig till med en ny vana och logga in och läs Strömstads Tidning digitalt.

ANNONS

Men det är klart att det finns läsare som lever i ett digitalt utanförskap och inte kan ta till sig Strömstads Tidning på något annat sätt än genom en papperskopia av e-tidningen. Jag beklagar att vi inte längre kan tillgodose dessa läsare med en papperskopia. Problemet är att när de som läser pappret blir så få, så blir distributionen väldigt dyr. Vi får inget driftstöd från staten, något som jag tidigare propagerat för att vi kanske borde få. Men det har nu blivit så hisnande dyrt med både papper och distribution på grund av ökande papperspriser, och energipriser att inte det heller går att försvara längre.

Vi måste välja - ska vi lägga pengarna på att dela ut papperstidning till ett fåtal, eller satsa på att vara en stark lokaltidning i Strömstad och Tanum genom att satsa på kvalitetsjournalistik i stället?  Trots sorgen över att alla inte kan ta del av tidningen digitalt, känner jag att det är den enda rimliga vägen framåt.

Häng med på vår digitala resa – fler tidningar kommer att följa efter!

LÄS MER:Strömstads Tidning blir helt digital

ANNONS