Halka bakom flera olyckor på E6 i Bohuslän

Tidigt på torsdagsmorgonen körde en lastbil in i mitträcket på E6 utanför Strömstad. Vägen stängdes av helt i norrgående riktning och trafikanter uppmanades att välja annan väg. Några timmar senare inträffade en andra olycka som ledde till att vägen stängdes av ännu en gång. Denna gång vid Tanumsmotet.

ANNONS
|

Det var klockan 05.07 på torsdagsmorgonen som SOS Alarm larmades om en singelolycka med en lastbil i höjd med Dynekilens rastplats utanför Strömstad.

– Det är en lastbil som har gått in i mitträcket där. Det är väldigt halt på platsen, säger Daniel Svensmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Räddningstjänsten fick sanera vägbanan och hade ingen prognos för hur lång tid arbetet skulle ta.

– Det har uppstått ett läckage av drivmedel som vi håller på att hantera. Det ska också vara materiella skador, säger Daniel Svensmark.

Trafikanter uppmanades ta annan väg

Vägen stängdes av helt i norrgående riktning och trafikanter uppmanades att välja annan väg om det var möjligt. Lastbilen var tvungen att bärgas från platsen.

ANNONS

– Det är lite struligt där på grund av halkan, säger Martin Gärdehed på Trafikverkets trafikledningscentral.

Strax innan klockan halv tio kunde räddningstjänsten lämna platsen.

”Väldigt halt”

Några minuter innan klockan nio inträffade ännu en olycka på E6 i norrgående riktning. Vid Tanumsmotet körde en personbil in i mitträcket.

– Vägen är helt avstängd på plats. Det verkar vara väldigt halt, säger räddningstjänstens Björn van der Kaay som är larm- och ledningsoperatör,

Enligt räddningstjänsten visade sig det handla om en olycka av mindre omfattning, och de kunde lämna platsen strax efter klockan tio.

Tidigare under natten inträffade också en olycka vid Forshälla utanför Uddevalla. Vid fyratiden körde en personbil in i ett träd och trädet föll sedan över vägen.

Ingen person har skadats vid de tre olyckorna.

Flera inställda tåg

Sedan i går har tåget mellan Uddevalla-Strömstad varit helt inställt.

– Prognosen är att tågen ska gå igen imorgon bitti, men det ser inte jättelovande ut. Man har hittat flera kontaktledningar på olika ställen som ligger nere, säger Agim Zekaj, störningskoordinator på Västtrafik.

Istället för tåg går det ersättningsbussar på sträckan.

Tåg som går mellan Uddevalla och Trollhättan är också inställt och väntas gå igen klockan nio ikväll. Dessutom är tågen mellan Uddevalla, Herrljunga och Borås påverkade men där finns ännu ingen prognos för när de tågen kan tänkas gå igen.

ANNONS

– Vid halv tolv kommer de syna banan och vi kommer få en prognos om när det går att trafikera banan igen. Allt beror såklart på vädret, säger Agim Zekaj, störningskoordinator på Västtrafik.

ANNONS