Flera tåg inställda på Bohusbanan efter kontaktledningsfel

Under onsdagsmorgonen har flera tåg mellan Uddevalla och Strömstad ställts in på grund av ett kontaktledningsfel. Det finns i nuläget ingen prognos när felet kan vara åtgärdat.

ANNONS
|

På onsdagsmorgonen har flera av Västtrafiks tågavgångar mellan Uddevalla och Strömstad fått ställas in på grund av kontaktledningsfel.

Västtrafik har satt in ersättningsbussar för de drabbade avgångarna.

Det finns i skrivande stund ingen prognos när felet kan vara åtgärdat.

– Vi jobbar på det, men har ingen prognos i nuläget, säger Johan Morsten, störningskoordinator på Västtrafik.

Snöovädret skapar trafikkaos

Det kraftiga snöovädret som drog under natten till onsdagen skapar stora trafikproblem. Strax före klockan 01 under natten till onsdagen körde en personbil av vägen på väg 786 vid Torp köpcentrum i Uddevalla och krockade med en stolpe.

I bilen färdades tre personer, men enligt polisen ska inte olyckan ha orsakat några personskador. Det finns ingen misstanke om brott.

ANNONS

Under morgonen står flera lastbilar stillastående på E6, bland annat i Rabbalshede och Strömstad, enligt Trafikverkets hemsida.

Temperaturen de kommande dagarna kommer i stort sett att hålla sig runt nollan med möjlighet till någon enstaka plusgrad dagtid. Det ser inte heller ut att bli någon värme under påskveckan.

”Kall påskvecka”

– Kylan har svept ner norrifrån och vi har en fortsatt luftströmning så att det är kallar luft som sveper ner över landet. Möjligtvis får vi mildare luft på kortvarigt besök från torsdag kväll till fredag den här veckan, har Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI tidigare berättat för Bohusläningen.

– Sen blir det återigen kallar luft under helgen. Vår tiodygnsprognos sträcker sig fram till långfredag. Det ser ut som en kall påskvecka.

Däremot ser det inte ut att bli särskilt blåsigt och förutom det nu aktuella snöfallet verkar det i nuläget inte vara något annat större nederbördsområde på ingång.

ANNONS