En lastbil gled av E6 i höjd med Ljungskile under onsdagsmorgonen.
En lastbil gled av E6 i höjd med Ljungskile under onsdagsmorgonen. Bild: Robert Betzehag/Rescue Photo

Flera olyckor i morgontrafiken

Räddningstjänsten har åkt på flera trafikolyckor under onsdagsmorgonen till följd av snöfallet över delar av Västsverige. Vid 11-tiden kolliderade en buss och en personbil i Lerum.
Även i Norge snöar det vilket påverkar pendlare från Sverige,
– Norsk polis står på svenska sidan om Svinesundsbron och varnar för snökaos, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

ANNONS
|

Snön har fallit över Göteborg och andra delar av Västsverige vilket skapar problem i morgontrafiken.

Räddningstjänsten har fått åka på flera olyckor.

– Det är trafikpåverkan överallt just nu. Folk verkar inte vara med på att det snöar, den påverkar verkar det som, sa ledningsoperatören på räddningstjänsten i Storgöteborg under tidig morgon.

Vid 07.42 fick räddningstjänsten in ett om trafikolycka på E6 utanför Ljungskile.

– Det ska ha varit väldigt halt på platsen. Först kom en långtradare som fick sladd och gjorde en piruett på vägen och blev ståendes. Sedan kom en personbil som också fick sladd på samma plats. Men det var inga personskador på någon av olyckorna, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

ANNONS

E20 stängdes av i södergående riktning mellan Alingsås och Västerbodarna efter att en personbil kört in i ett räcke strax före klockan 9.00. Vid halv tio meddelade Trafikverket att det var åter full framkomlighet på vägen.

– Föraren, en kvinna i 25-årsåldern, har tagit sig till vårdcentral för kontroll på egen hand. Hon ska inte vara skadad, men chockad, säger Thomas Fuxborg.

Långa köer in mot stan

Därutöver gick en personbil och en lastbil ihop på E45 vid Lärjemotet i södergående riktning vilket skapat köer in mot stan. Ett körfält stängdes initialt av men strax innan 07.00 släpptes trafiken på igen.

– Bilisten klagar på lite ont i huvudet men han var inte i behov av sjukhusvård, lastbilschauffören klarade sig, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Strax innan klockan 8.30 kom även ett larm om en trafikolycka på E20 utanför Ingared i södergående riktning.

– Den (personbilen) står i vänsterfilen så det blir lite stopp. Väglaget är inte det bästa, säger L-O Nordström, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Vid kvart över nio meddelade Räddningstjänsten att olyckan var uppklarad för deras del och har överlämnats till polis.

Vid 11-tiden kolliderade en buss och en personbil på Alingsåsvägen vid Höjden i Lerum. Bilen hamnade i diket och vägen har stängts av.

ANNONS

Norsk polis varnar för snökaos vid gränsen

Det var också en olycka på E6 vid Leråkersmotet som blockerade ett körfält.

– Det är några olyckor, det är lite besvärligt i Göteborgstrakten, det har ju snöat. Det är halt ute, säger Rikard Hovemyr på Trafikledningscentralen och uppmanar till försiktighet.

På norska sidan om landgränsen vid Svinesundsbron ska det snöa ännu mer vilket skapar problem för svenska pendlare.

– Det är lite jobbigt vid gränsen, det snöar väldigt mycket på den norska sidan. Norsk polis står på svenska sidan om Svinesundsbron och varnar för snökaos, de har inte hunnit ploga, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS