Bilist uppges ha blivit stoppad och misshandlad av flera män

På lördagskvällen larmades polisen till E6 norr om Tanum efter att en förare uppges ha blivit stoppad och misshandlad av okända män på motorvägen. Enligt polisen rör det sig om vägpirater.

ANNONS
LocationTanum|
|

Strax innan klockan 23 på lördagskvällen larmades polisen till E6 norr om Tanum. En bilist ringde in och sade att han blivit misshandlad på motorvägen av okända män.

– Det visade sig att han hade blivit stoppad av en annan bilist och i den bilen så fanns det ett flertal män, säger säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region Väst och fortsätter:

– De ska ha gett sig på honom där ute på motorvägen, misshandlat honom, slagit sönder hans bil och tagit hans nycklar och slängt i väg dem ut i terrängen där.

Enligt polisen finns det ingen misstänkt gärningsman i nuläget, men patrullen har bland annat upprättat en anmälan om misshandel på plats.

ANNONS

– Det är nästan som vägpirater. Någon som står vid vägen och låtsas ha problem och så stannar en hjälpsam samarit. Så var det i det här fallet, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, på söndagsmorgonen.

Mannen blev inte fysiskt skadad men rejält skärrad av händelsen.

Enligt vittnen skall det eventuellt röra sig om en norskregistrerad bil varför polis i Norge kontaktas om det inträffade, ingen gripen i nuläget.

ANNONS