VaccinCovid 19coronavaccinering
VaccinCovid 19coronavaccinering Bild: Andreas Olsson

Antalet nya coronafall fortsätter öka i Västra Götalandsregionen

För fjärde veckan i rad ökar antalet nya coronafall i regionen, denna gång med 16 procent. Tendensen märks av även inom sjukvården. I de äldsta åldersgrupperna är dock antalet nya fall fortsatt låga.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I förra veckan bekräftades totalt 580 nya fall av covid-19 i Västra Götalandsregionen. Detta enligt den lägesrapport som regionen går ut med varje torsdag.

Det är 16 procent fler än veckan dessförinnan, och därmed ökar antalet nya fall för fjärde veckan i rad. En viss ökning – om än något mindre – syns även i antalet patienter som vårdas för covid-19 på olika sjukhus i regionen.

– De som behöver sjukhusvård nu är främst ovaccinerade, i åldrarna 40-70 år. Det visar på nyttan med vaccination för att förebygga och förhindra en fjärde våg och minimera påverkan på sjukvården och samhället i stort, säger Jan Kilhamn, tf. hälso- och sjukvårdsdirektör, i ett uttalande.

ANNONS

LÄS MER:Första coronapatienten kan vara laboratoriearbetare i Wuhan

Rekordmånga andradoser skickas ut

Även på vaccineringsfronten har läget förändrats något. Sedan förra veckan har man öppnat tidsbokningar för personer från 16 år och uppåt.

Under nästa vecka kommer dessutom en rekordstor leverans av andradoser att skickas ut till vaccinatörer i regionen.

– Det känns väldigt bra att så många kan bli fullvaccinerade, säger regionens vaccinationssamordnare Kristine Rygge i ett pressmeddelande.

ANNONS