Sjukhusdirektör Björn Järbur tycker att den senaste ökningen av patienter med covid-19 är förbryllande. Samtidigt planeras för två vaccinationcentraler, en på Näl och en på Uddevalla sjukhus, för riskpatienter och medarbetare.
Sjukhusdirektör Björn Järbur tycker att den senaste ökningen av patienter med covid-19 är förbryllande. Samtidigt planeras för två vaccinationcentraler, en på Näl och en på Uddevalla sjukhus, för riskpatienter och medarbetare. Bild: Stefan Bennhage

Allt fler covid-19-patienter i Nu-sjukvården

Kurvan över antalet inneliggande med covid-19 i Nu-sjukvården sticker uppåt. 92 patienter på tisdagen är den högsta nivån på nästan tre veckor.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I Västra Götaland har belastningen på sjukvården överlag minskat successivt sedan toppen i början av januari men Nu-sjukvården sticker ut negativt.

På tisdagen noterades 92 inneliggande patienter med covid-19, vilket är den högsta siffran på nästan tre veckor. Till skillnad från i andra delar av regionen går kurvan tydligt uppåt. Någon förklaring på varför det är så, har inte Björn Järbur.

– Det är lite förbryllande för ganska många tecken pekar på att det borde minska som det också gör i andra sjukhusområden. Nu fick vi en påspädning här istället. Det är väldigt svårt att förutspå vad som kommer att hända. Förhoppningen är att det är en tillfällig puckel och att det snart går ner igen, säger han.

ANNONS

Av de 92 patienterna med covid-19 på tisdagen vårdades sju på intensivvårdsavdelning.

ANNONS