Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varningen: Kör försiktigt

Under måndagsmorgonen blir det halt i Västra Götaland.
– Det är väldigt halt nu när morgontrafiken drar igång på riktigt, säger Christoffer Hallgren, meteorolog vid Foreca.

Under måndagsmorgonen rapporterade Trafikverket om besvärligt och mycket besvärligt väglag i och runt Göteborg.

Den huvudsakliga anledningen till att väglaget är besvärligt är på grund av lössnö och våt vägbana vilket medför halkrisk.

Halt i morgontrafiken

– Det är ganska halt på många platser runt om i landet. Det är ett ganska stort snöområde som dragit upp över landet som gör att det är halt, säger Christoffer Hallgren, meteorolog vid Foreca.

Snöområdet ligger under måndagen främst i södra Norrland, men även smårester och lättare snöfall kan falla i Västra Götaland under morgonen.

– Det är väldigt nu när morgontrafiken drar igång på riktigt. Det är snöhalka det handlar om, möjligen lokal frosthalka på vissa platser men det är snöhalkan som är dominerande, säger Christoffer Hallgren.

Polisen: Kör försiktigt

Temperaturen kommer hålla sig runt nollan hela dagen, vilket kan resultera i att det är fortsatt halt även under dagen på vissa platser i regionen.

– Kör försiktigt, ha extra avstånd och ta det försiktigt i kurvorna. Ha lite extra god tid på er när ni ska till jobbet, säger Christoffer Hallgren.

Även polisen uppmanar till försiktighet i trafiken.

– Det är alltid lurigt med halka, speciellt på småvägar och vid anslutningsvägar och då ska man iaktta försiktighet. Framför allt ska man ha rätt däck, både vad gäller däckmönster och däck, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Flera olyckor

Det har varit flera olyckor i morgontrafiken runt om i länet.

På länsväg 1602 i marks kommun körde en bil av vägen och landade på taket i diket och i Uddevalla på riksväg 44 körde en bil in i mitträcket.

Enligt polis och räddningstjänst ska det vara mycket halt på platserna.

I Falköping krockade en buss och en personbil strax innan klockan åtta på måndagsmorgonen. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen men det ska inte finnas några uppgifter om personskador. Däremot ska ett tiotal personer vara väldigt chockade.