Statsministern håller tal om kriget i Ukraina – mer resurser till försvaret

Statsminister Magdalena Andersson (S) säger i ett tv-sänt tal från Sagerska huset att totalförsvaret ska få mer resurser mot bakgrund av Rysslands angrepp mot Ukraina.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Magdalena Andersson (S) talade vid klockan 20 på tisdagen till svenska folket med anledning av kriget i Ukraina och det försämrade säkerhetspolitiska läget.

– Det är mer än en attack på Ukraina. Det är en attack mot varje lands rätt att bestämma över sin framtid, säger hon i talet.

Statsministern meddelar att totalförsvaret ska få mer resurser och att upprustningen måste tidigareläggas, vilket regeringen sagt tidigare.

– Säkerhetsläget i Sveriges närområde har försämrats sedan flera år tillbaka och nu skärps det ytterligare. Vi befinner oss inte under hot om väpnat angrepp mot Sverige, men hotbilden har ökat, säger Andersson.

– Sverige ska ha ett starkt försvar.

ANNONS
Statsminister Magdalena Andersson (S).
Statsminister Magdalena Andersson (S). Bild: Fredrik Persson/TT

ANNONS