Den norske dubbelmördaren Stig Millehaugen, 53, har gripits av norsk polis.
Den norske dubbelmördaren Stig Millehaugen, 53, har gripits av norsk polis.

Norske dubbelmördaren gripen – efter en vecka på rymmen

Den norske dubbelmördaren Stig Millehaugen har gripits vid ett naturreservat utanför Oslo efter en vecka på rymmen, skriver VG. Enligt polisen skedde gripandet utan dramatik.

ANNONS
|

Det var i onsdags i förra veckan som den norske dubbelmördaren Stig Millehaugen, 53, anmäldes försvunnen då han inte återvände till Trondheims fängelse efter en obevakad permission.

I stället för att komma tillbaka till fängelset tog han enligt polisens teorier ett flyg från Trondheim till Oslo.

Efter rymningen efterlystes Millehaugen internationellt och svensk polis har bland annat sökt efter honom vid en villa i norra Bohuslän nära den norska gränsen utan att påträffa mannen.

Men på onsdagsförmiddagen meddelade den norska polisen att mannen var gripen. Gripandet skedde i ett naturreservat utanför Oslo vid klockan 10.30 på onsdagsförmiddagen. Han hittades av en polispatrull, och ska enligt polisen vara medtagen. I övrigt ska 53-åringen inte ha några fysiska skador.

ANNONS

Dömd till 21 års fängelse

Stig Millehaugen beskrivs i norsk media som ”landets farligaste man”.

53-åringen dömdes 2012 till Norges strängaste straff, 21 års fängelse, efter att ha mördat den norska gängledaren Mohammad ”Jeddi” Javed. Det var hans andra morddom. 1992 mördade han en kriminalvårdare under ett rymningsförsök och dömdes till 17 års fängelse. Förutom mord har han bland annat dömts för väpnat rån och inbrott.

De senaste tio åren har han suttit i Trondheims fängelse.

LÄS MER:Insats i Bohuslän – norske dubbelmördaren kan vara i Sverige

LÄS MER:Nytt spår efter norske dubbelmördaren

ANNONS