Arkivbild. Den norska polisen misstänker att Foxtrot-nätverket vill etablera sig på den norska narkotikamarknaden. Nu befarar Norge att situationen kan komma att eskalera.
Arkivbild. Den norska polisen misstänker att Foxtrot-nätverket vill etablera sig på den norska narkotikamarknaden. Nu befarar Norge att situationen kan komma att eskalera. Bild: Javad Parsa

Norge vädjar om internationell hjälp för att hantera svenska gängen

Efter att flera svenska gäng etablerat sig i Norge ber de nu om internationell hjälp för att hantera de kriminella, uppger Aftonbladet.

ANNONS
|

Tidigare i veckan larmade den norska polisen om att bland annat Foxtrot-nätverket har etablerat sig i Norge. Landet vädjar nu om internationell hjälp för att hantera de svenska nätverken, enligt uppgifter som Aftonbladet tagit del av.

Polisen misstänker också att Foxtrot vill etablera sig på den norska narkotikamarknaden. Nu befarar Norge att situationen kan komma att eskalera.

”Det vi ser som händer i Sverige kan komma till Norge om vi inte tar hotet på allvar”, skriver skriver Åste Dahle Sundet, presstalesperson för norska Kripos, till Aftonbladet.

”I Norge har vi god kontroll över situationen och de kriminella nätverken, men hotet från organiserad brottslighet kräver att norsk polis måste vara medveten – och kontinuerligt förebygger och utreder.”

ANNONS

Under onsdagen kommer Norges justitieminister Emilie Enger Mehl att besöka Sverige för att hålla ett möte med justitieminister Gunnar Strömmer (M) där de väntas diskutera situationen och hur de två ländernas polismyndigheter ska samarbeta.

ANNONS