Här slår missilen ner i centrala Charkiv

Vid åttatiden på tisdagsmorgonen slog en rysk missil ner vid en myndighetsbyggnad i Ukrainas näst största stad Charkiv. Enligt Ukrainas regering har minst tio människor dött i attacken.
– Ryssarna visste vad de siktade på, säger Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

ANNONS
|

Under tisdagsmorgonen spreds en videofilm i sociala medier, där en övervakningskamera filmar när en rysk raket slår ner nära en myndighetsbyggnad på Frihetstorget i centrala Charkiv.

Enligt ukrainska myndigheter dödades minst tio människor i attacken och minst 35 personer ska ha skadats.

Presidenten: Ingen i världen kan förlåta er

Reaktionerna blev många och starka. Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba skriver i ett Twitterinlägg att den ryska attacken på Charkiv är "barbarisk".

Han anklagar Vladimir Putin för krigsbrott mot civila och understryker att världens ledare måste göra mer för att öka trycket och "fullständigt isolera Ryssland."

Även Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fördömer attacken. I ett inlägg, som Zelenskyj delat på Facebook, säger han att bombningarna är ett krigsbrott.

ANNONS

– Det handlade inte om militära mål. Det var en medveten attack mot en fredlig stad, dussintals ögonvittnen bekräftar att det inte rörde sig om ett misstag, ryssarna visste vad de siktade på, säger Zelenskyj i videoklippet.

Korrespondent: Ryssland ha ändrat taktik

Han tillägger att tilltaget borde leda till en internationell tribunal där Ryssland ställs till svars för det Zelenskyj menar är ett krigsbrott.

– Ingen i världen kan förlåta er för mordet på fredliga ukrainska människor.

Under förmiddagen dök det upp allt fler videor som visar förödelsen på Frihetstorget i Charkiv efter nedslaget.

Dan Rivers, korrespondent för ITV News, säger att det han ser på platsen är total förödelse.

– Det ligger skräp överallt och skadorna på byggnaderna är stora. Det verkar som att Ryssland har ändrat taktik, från att ha försökt slå ut militära mål i inledningen till kriget till att nu sikta in sig på symboliskt viktiga platser för den ukrainska staten, säger Dan Rivers i sitt videoklipp på Twitter.

Indisk student bland de dödade

På tisdagseftermiddagen bekräftade Indiens utrikesdepartement att en av de dödade i raketattacken i Charkiv är en indisk student. ”Vi vill framföra våra djupaste kondoleanser till familjen”, skriver departementets informationsansvarige på Twitter.

ANNONS