Flera skadade efter knivattack i Norge

Minst tre personer har skadats, varav en allvarligt, i samband med en knivattack vid en butik i norska Norefjord. Det skriver sydöstra polisdistriktet på Twitter. En misstänkt gärningsman har gripits.

ANNONS
|

På fredagsförmiddagen larmades räddningstjänsten i Norge till vad som beskrevs som pågående livshotande våld i Norefjord.

Flera personer har skadats, varav en allvarligt, men inte livshotande, i samband med en knivattack. En person har gripits och polisen säger under en pressträff att den misstänkte gärningsmannen har en relation med ett av offren, en kvinna.

– Vi kan bekräfta att det är en relation mellan gärningsmannen och ett av offren, säger Tom Richard Jansen, polisens insatsledare.

Enligt Laagendalsposten skall det röra sig om en familjerelation och kvinnan har förts med ambulanshelikopter till sjukhus.

Förutom kvinnan skall ytterligare en person vara skadad och förd till sjukhus. Även gärningsmannen skall ha fått lättare skador.

ANNONS

– Han hade lättare skador och transporteras nu till arresten.

Attacken skedde i närheten av en gymnasieskola och enligt NRK skall flera elever blivit vittne till händelsen.

"Vi bekräftar att det har varit en händelse vid skolan. Polis och personal från kommunen är på skolan och sköter uppföljningen av händelsen,” skriver Numedal gymnasieskola på sin hemsida.

Polisen kan i nuläget dock inte svara på om det finns någon koppling till skolan i övrigt.

– Det kan jag inte säga något om. Det är okänt för mig, säger Tom Richard Jansen.

ANNONS