Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Kent Hansson.

Var vi verkligen på samma möte?

Kent Hansson (S) i replik till Åsa Torstensson (STNB 4/9) om tekniska nämnden och cykelbanorna.

Åsa Torstensson hävdar i insändare i STNB den 4 september att jag vid tekniska nämndens presidium inte hade några åsikter om hur ombyggnationen i centrum påverkat trafiksituationen. Då kan man verkligen undra om vi varit på samma möte.

LÄS OCKSÅ: Kent Hansson (S) hade kunnat lyfta kritiken

Vi i presidiet redogjorde för de åsikter och reaktioner vi mött med anledning av trafiksituationen i centrum. Jag redogjorde tydligt för åsikter och synpunkter som kommit till min kännedom och vad jag själv tyckte. Detsamma gjorde Ingemar Nordström (L). Ingemar och jag hade ungefär samma åsikter där vi ansåg att körbanan förbi torget är alldeles för smal och att det ofta uppstod köer när bussar och varutransporter som stod parkerade stoppade upp trafiken. Åsa själv redogjorde för att hon tyckte det fungerat bra och att hon inte själv hade mötts av negativa kommentarer.

Om åtgärderna gjorts så som tekniska nämnden beslutade med linjemålning av cykelbanorna så hade man med enkla medel kunnat rätta till det som visade sig fungera dåligt.

Jag är övertygad om att de allra flesta instämmer i att ombyggnationen förbi centrum inte har blivit bra och det förmedlade jag till dig Åsa på presidiemötet den 28 augusti.

Du har tidigare hävdat att tekniska nämnden vid mötet i juni informerats muntligt om vilka åtgärder som skulle vidtas över torget gällande cykelbanan. Om du med det menar att de skulle permanentas, då är vi inte överens. Då skulle i så fall ett nytt beslut fattats av nämnden och det är inte gjort.

Menar du som ordförande i tekniska nämnden att det är OK att ändra ett politiskt fattat beslut bara genom muntlig information?

Kent Hansson (S)

Ledamot i tekniska nämnden

LÄS OCKSÅ: Åsa Torstensson (C) svarar: "Det är den öppenhet jag efterfrågar!"