En person död på äldreboende i covid-19

Två personer testades positiva för covid-19 på ett äldreboende i Vänersborgs kommun.
– En av dem som testats positivt har avlidit på boendet under helgen, säger Thomas Fridén, kommunikatör på Vänersborgs kommun.

ANNONS
|

Det var i helgen som två personer testades positivt på äldreboendet. Under tisdagen kom beskedet att en av de smittade, en boende på äldreboendet, avlidit till följd av viruset.

– En av dem som testats positivt har avlidit på boendet under helgen, säger Thomas Fridén, kommunikatör på Vänersborgs kommun.

Det ska handla om en äldre person med underliggande sjukdomar. Hur smittan har kommit till boendet är i nuläget okänt, men smittspårning pågick under tisdagen. Ytterligare två personer på äldreboendet har visat luftvägssymptom och har testats för covid-19, men provsvaren har inte kommit än.

Vilket äldreboende det handlar om vill Vänersborgs kommun inte gå ut med.

ANNONS

– Nu hålls de tre personerna isolerade och personalen jobbar enbart på den här enheten som är helt sluten från övriga verksamheten, säger Thomas Fridén.

Det innebär att all kväll–, dag och nattpersonal som jobbar på den berörda avdelningen enbart kommer arbeta där.

– Än så länge har vi såna resurser att vi kan jobba med en sluten enhet så att personalen inte kommer i kontakt med friska på boendet, tillägger Thomas Fridén.

Äldreboendena i Vänersborgs kommun har redan innan regeringen beslutade om besöksförbud på landets äldreboenden den 30 mars, haft besöksförbud.

ANNONS