Det blev ogjort jobb. Tony Maxharraj och Fredrik Edvardsson lastade upp träpallar på skäret inför valborgsmässoaftons eld medan det var is. Natten till 30 april tände någon på i förtid.
Det blev ogjort jobb. Tony Maxharraj och Fredrik Edvardsson lastade upp träpallar på skäret inför valborgsmässoaftons eld medan det var is. Natten till 30 april tände någon på i förtid. Bild: Linda Smith

Valborgsmässobrasan gick upp i rök

Vid tvåtiden natten till Valborgsmässoafton tog sig någon ut till Löveskär i Strömsvattnet och tände eld på det förberedda Valborgsmässobålet. Nu sliter Roddklubben och kommunen med att bygga ett nytt inför kvällen.

ANNONS
|

Larmet kom till brandkåren från Oslovägen, där någon upptäckt att det brann. På plats beslöt brandkåren att bara låta brasan brinna ut. Någon risk för spridning fanns inte. Lilla Löveskär mitt i Strömsvattnet bedöms som en säker plats för vårbrasorna även denna torra vår.

Vem som tänt på är okänt men brandmännen har lagt märke till blöta spår på cykel- och gångvägen på Strömsvattnets södra sidan mittemot Löveskär.

- Det verkar som om någon med våtdräkt kan ha gått där, säger räddningschefen Christer Nilsson.

Det är Strömstads Roddklubb som ansvarar för elden och fackelrodden. Klubben förberedde brasan redan i vintras, medan det fanns hållbar is på Strömsvattnet. Nu är det arbetet omintetgjort.

ANNONS

- Det känns surt för oss. Vi är en liten klubb och det här blir mycket jobb för oss, men vi får hjälp av kommunen, säger Oskar Russberg, vice ordförande i Roddklubben.

Roddklubben kommer att polisanmäla händelsen.

ANNONS