”Inför nästa vaccination önskar vi fler vaccinationstillfällen”, skriver Helena Lilliebjelke, chef för socialförvaltningen i ett mejl.
”Inför nästa vaccination önskar vi fler vaccinationstillfällen”, skriver Helena Lilliebjelke, chef för socialförvaltningen i ett mejl.

Vårdpersonal sjukskrivna efter vaccinering i Strömstad

I lördags fick runt 300 av kommunens omsorgsanställda i Strömstad första dosen av Astra Zenecas vaccin. Dagen därpå rapporterade flera medarbetare feber och andra biverkningar. ”Inför nästa vaccination önskar vi fler vaccinationstillfällen”, skriver Helena Lilliebjelke, chef för socialförvaltningen i ett mejl.

ANNONS
LocationStrömstad||

Personal som vaccinerats har tvingats stanna hemma efter sin första vaccindos då en del av den vaccinerade personalen rapporterat in biverkningar som feber. P4 Väst var först med att rapportera att så var fallet på flera håll i regionen, bland annat i Sotenäs kommun och i Strömstad.

I Strömstad så var det flera medarbetare som sjukskrev sig dagen efter vaccineringen skriver Helena Lilliebjelke men menar att bemanningen inom äldreomsorgen och hemtjänsten inte har påverkats.

”Bemanningen under helgen har inte påverkats i någon större utsträckning och den sjukfrånvaron som följde kunde hanteras enligt ordinarie rutiner. Under söndagen rapporterade flera medarbetare feber och andra lindriga biverkningar vilket redogjorts för även av andra kommuner”, skriver Helena Lilliebjelke.

ANNONS

LÄS MER: Vårdpersonal fick första vaccindosen: "Jätteglada"

Önskar fler vaccinationstillfällen vid dos 2

När kommunens omsorgsanställda ska få dos två om några veckor så önskar de fler vaccinationstillfällen för att undvika att många blir sjuka samtidigt.

”Inför nästa vaccination så för vi fram att vi önskar få fördelat vaccinationstillfället på mer än ett tillfälle samt att vi ser över hur personalbemanningen är planerad,” skriver Helena Lilliebjelke.

Även andra platser i regionen som upplevde att de vaccinerade fick biverkningar kommer stärka upp bemanningen innan vaccineringstillfället för att undvika bemanningsproblem.

ANNONS